Terme Topolšica

Kje se nahajajo »Terme Topošica«?
Terme Topolšica ležijo v mirnem okolju in so od Velenja oddaljene 10 kilometrov.

Za koga so primerne »Terme Topolšica «?
Terme so primerne za družine, seniorje, pare in ljudi, ki so potrebni rehabilitacije ali medicinskih storitev. Zaradi zdravilne vode je obisk term Topolšica primeren za zdravljenje nevroloških obolenj, bolezni hrbtenice in sklepov, bolezni dihal in lažjih oblik kroničnih obolenj srca in ožilja.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Zreče«?
Temperatura vode v notranjem bazenu znaša 31 °C, v zunanjem bazenu, ki je povezan z notranjim bazenom znaša 34 °C, v whirlpoolih pa 35 °C. Temperatura vode v vodnem parku Zora, ki obratuje v poletni sezoni, pa je 28 °C do 30 °C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Topolšica«?
Notranje in zunanje vodne površine skupno zajemajo 1760 m2. Skozi vse leto obratuje notranje – zunanji bazenski kompleks, ki obsega en pololimpijski bazen z izhodom v zunanji del bazena. Kompleks vsebuje en notranji bazen, en otroški bazen, masažne prhe, whirlpool in rimske kopeli. V poletnih dneh obratuje zunanji vodni park Zora, ki vsebuje en večji bazen in tobogan.

Kakšne so savne v »Termah Topolšica«?
V sklopu bazenov se nahajajo hotelske savne: tri finske savne, dve infrardeči in ena parna savna.
Aktivnosti za otroke v »TermahTopolšica«?
Otrokom je namenjen tobogan na zunanjem kopališču Zora, otroški bazen v notranjosti, ob bazenu poteka animacijski program, organizirani so tudi plavalni tečaji. Zvečer je na voljo otroški mini disco.

Aktivnosti za odrasle v »Termah Topolšica ?
Za odrasle na bazenih poteka animacijski program. Ostale aktivnosti, ki se jih lahko gostje udeležijo so jutranji sprehodi, jutranja intenzivna hit vadba, zumba, dinamična vadba v vodi., krožna pot po Topolšici, sprehod do cerkve Sv. Jakoba in nordijska hoja.

Dodatne aktivnosti v okolici »Term Topolšica«
Okolica ponuja več znamenitost. Na izbiro je muzej premogovništva Slovenije, Pozojeva grajska pot, Velenjski grad, Velenjsko jezero z Velenjsko plaža, lončarstvo Bahr, odkrivanje Šaleške doline z obiskom turističnih kmetij in muzej usnjarstva.

Restavracije v bližini »Term Topolšica«
V Topolšici se nahajajo kavarne, restavracija in turistična kmetija s kulinarično ponudbo, vse v radiju enega kilometra. Sam kompleks term Topolšica ponuja kavarno in hotelsko restavracijo.

Živilske trgovine v bližini »Term Topolšica«
Živilska trgovina je od term oddaljena 500 metrov.

Topolšica

Splošne informacije

Min. višina: 0 m
Max. višina: 0 m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje