Politika zasebnosti

Politika zasebnosti - Varovanje osebnih podatkov

Uvod

Ker je dosti tistih, ki dvomijo v varnost nakupov preko spleta, našim uporabnikom zagotovljamo popolno varnost njihovih nakupov na spletu in popolno zaupnost njihovih osebnih podatkov. Zato sledi definicija glavnih vodil zaupnosti osebnih podatkov, naši uporabniki pa lahko kadarkoli zaprosijo za dodatna pojasnila, v kolikor bi ta potrebovali. Osebni podatki niso s strani agencije nikoli prodani ali posredovani tretjim.

Predmet

Uporabniki posredujejo agenciji zaprošene podatke povsem prostovoljno. Ponavadi gre izključno za podatke, ki so potrebni za rezervacijo v katerikoli nastanitvi, kot na primer ime in priimek, polni naslov, telefon in elektronska pošta. Te podatke agencija potrebuje za samostojno obravnavo posamezne rezervacije ter zato, da lahko zahtevane podatke posredujemo izbranemu hotelu, nadalje zato, da lahko izdajamo ustrezne račune in rezervacijska potrdila ter da lahko omogočimo varno plačilo naših storitev.

Agencija lahko zahteva osebne podatke na nakaterih spletnih straneh, in sicer ob rezervaciji dodatnih ponujenih storitev. Poleg tega lahko zaprosimo za podatke tudi za potrebe tržnih raziskav, komunikacijo z uporabniki, članstvo ter za druge potrebe. V kolikor uporabnik ne bi želel, da bi se njegovi podatki uporabljali v te namene oziroma da ne bi bil vključen na našo listo uporabnikov, mu je vedno na voljo možnost, da se ne včlani na naši internetni strani oziroma da članstvo prekliče.

Osebne podatke potrebujemo tudi, kadar želimo stopiti v kontakt z uporabnikom pred ali med samim počitnikovanjem, z namenom da ga obvestimo o resnih dogodkih.

Poleg tako lahko uporabnikove podatek uporabimo ob obisku internetne strani, in sicer za potrebe statističnih informacij o samem obisku. Ti podatki, ki ne vključujejo osebnih podatkov, so uporabljeni za izdelavo ocene in izboljašave naše spletne strani in naših storitev. Med te podatke sodijo število obiskov, IP obiskovalca, strani, ki jih je obiskal, ključne besede, ki jih je uporabil pri iskanju, ipd.

Piškotki

"Piškotek" je podatkovni del, ki ga naša spletna stran pošlje na uporabnikov brskalnik, ki nato shrani določeno informacijo na uporabnikov sistem. Z uporabo piškotkov si internetna stran lahko "zapomni" določeno informacijo o uporabniku in o uporabnikovih izbirah in jo shrani vse dokler uporabnik ne zapusti trenutnega okna brskalnika (če gre za začasen piškotek), oziroma dokler uporabnik ne onemogoči delovanja piškotka oziroma tega izbriše.

Piškotki ne vsebujejo informacij, ki jih uporabnik ne želi dati, tako tudi ne morejo "vdreti" na uporabnikov trdi disk ter posredovati agenciji kakršnihkoli osebnih podatkov ali drugačnih informacij iz uporabnikovega računalnika.

Uporaba piškotkov uporabniku pomaga pri prebiranju naše internetne strani, na primer, s tem, da dopušča svojemu brskalniku, da ta opredeli, katere strani naj se pokažejo, ko uporabnik pritisne tipko 1back1. Piškotki lahko poleg tega uporabniku tudi pomagajo izpolniti zahtevane obrazce, ki so na voljo na naši internetni strani. V kolikor uporabnik dostopi do naše internetne strani preko katere od strani naših partnerjev, bo naš web server ravno tako poslal brskalniku uporabnika začasni piškotek, ki bo prikazal, strani katerih naših partnerjev je uporabnik obiskal. Te informacije so uporabljene izključno za potrebe statističnih in tržnih raziskav.

Rezervacija v imenu tretjih

V primerih, ko posameznik izvrši rezervacijo za nekoga drugega, agencija smatra, da je ta uporabnik primarno pridobil potrebno dovoljenje s strani tistega, za katerega je rezervacija narejena. Posledično agencija ne prevzema nikakršne odgovornosti za nepooblaščeno uporabo osebnih podatkov s strani te osebe.

Podatki za plačilo

Kadar se uporabnik odloči za plačilo s kreditno kartico, agencija potrebuje vse potrebne podatke kreditne kartice, kot to narekuje veljavna zakonodaja. Vsi s strani agencije zbrani podatki ne bodo ponovno uporabljeni kot tudi nikoli posredovani kateremu koli izmed naših partnerjev ali sodelavcev.

Naši partnerji

Storitve in proizvode na naši internetni strani ponujajo naši partnerji (na primer: upravni agenti, prevozna podjetja, letalske družbe itd.). Vsi naši partnerji so izbrani izmed vodilnih podjetij v njihovi stroki, vendar pa to ne pomeni, da je agencija odgovorna za morebitno razlikovanje naših Splošnih pogojev poslovanja od njihovih. Posledično temu uporabnikom priporočamo, da preverijo sistem Varovanja zaupnosti podatkov posameznega partnerja preden se odločijo za kakršno koli transakcijo.

Agencija lahko partnerjem dovoli, da uporabijo zbrane podatke za promocijo lastnih proizvodov ali storitev. Internetne povezave in dostop do strani naših partnerjev so omogočeni izključno za uporabnikovo korist.

Različne informacije

Nekateri podatki so zbrani samodejno, tako s strani agencije kot s strani tretjih, in to vsakič, ko uporabnik obišče našo spletno stran (na primer: piškotki, IP naslovi ipd.) Te informacije ne vsebujejo osebnih podatkov.

Dolžnosti agencije

Če je agencija zakonsko primorana, ali kadar so v nevarnosti interesi agencije, imamo pravico razkriti vse zahtevane podatke.

Razno

Agencija ima pravico do spremembe police za varovanje podatkov, kadar se to izkaže za potrebno. V primeru spremembe police in seveda za uporabnikovo varnost, bo uporabnik vedno podvržen tisti polici, ki je veljala, ko je bila izvršena transakcija.

Kontakt

V primeru kakršnihkoli vprašanj, ki bi jih uporabniki imeli v zvezi s polico za varovanje osebnih podatkov, se lahko obrnejo neposredno na elektronski naslov cs@mountvacation.com.

Varnost

Varnost je primarno vodilo agencije MountVacation.com. Z namenom varovanja osebnih podatkov uporabnika so naši sistemi opremljeni z večplastnimi varovali tekom celotnega poteka rezervacije, pa tudi potem, ko je uporabnik že izvršil transakcijo.

Naši sistemi so varovani s sistemi: Digital Signatures (Digitalnimi Podpisi), ki zagotavlja avtentičnost in celovitost, Certification Authority (thwate) (Nadzorstvo certifikata), ki prepozna uporabnikovo identiteto, Secure Socket Layers (SSL), ki zagotavlja varstvo podatkov in avtentičnost, požarnimi zidovi, ki delujejo kot varnostni ščiti, ki varujejo naše računalniško omrežje pred vdorom virusov in hackerjev. S temi sistemi so občutljivi podatki zakodirani, s tem pa so varovani tako uporabnikovi osebni podatki kot podatki njegove kreditne kartice.

Naš varnostni server programske opreme zakodira vse osebne podatke kot tudi podatke kreditnih kartic. Proces kodiranja zajame informacijo, ki jo je vnesel uporabnik ter jo spremeni v dele kode, ki je nato varno prenesena preko interneta. Zakodirani podatki med potovanjem preko interneta ne morejo biti razbrani.