Smučarsko središče Cerkno se nahaja na stiku Gorenjske in Primorske regije, v osrčju škofjeloško-cerkljanskega hribovja, in ponuja številne možnosti za športne aktivnosti na prostem tako pozimi kot poleti. Zaradi večjih investicij v smučarsko infrastrukturo se Cerkno zadnjih nekaj let prišteva med najmodernejša slovenska smučišča. Priljubljenost smučarskega središča pa narašča tudi zaradi odlične smučarske šole in številnih popustov in paketov, namenjenih družinam.

V zimskem času vas pričakuje več kot 20km urejenih smučarskih prog na 70 hektarjih površine, primernih tako za začetnike kot za zahtevnejše smučarje in deskarje. Tekači na smučeh se bodo razveselili 5km krožne poti, najpogumnejši pa bodo navdušeni nad najnovejšo pridobitvijo smučarskega središča Cerkno- snežnim parkom Mungo , ki je sestavljen iz sklopa objektov in skakalnic za začetnike ter sklopa zahtevnejših objektov, namenjenih izkušenim smučarjem in deskarjem prostega sloga.

Okrepčilu pred, med in po smuki je namenjena velika restavracija, ki se nahaja na vrhu smučišča in je odprta tudi poleti. Ob restavraciji se nahajajo igrala za otroke, organizirano pa je tudi varstvo otrok v ˝smučarskem vrtcu˝.

Smučišče Cerkno

Splošne informacije

Min. višina: 900 m
Max. višina: 1287 m

Povezave

Letališče: Ljubljana-Brnik, 59 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 12 km
Najdaljša steza: 2 km
Steze za tek na smučeh: 5 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 11 km
Rdeča: 6 km
Črna: 1 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača