Bled

Terme Bled

Jezero Bled z okolico in naravnimi lepotami je zagotovo eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in sveč zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice.

Bled s svojo bogato ponudbo in odlično lokacijo blizu letališča in ostalih prometnih povezav že tradicionalno privablja ljudi iz vsega sveta, pa naj si bodo poslovneži, umetniki, raziskovalci, športniki ali le preprosti popotniki, ki si želijo svoj prosti čas preživeti v zavetju neokrnjene narave.

Zakaj bi mirovali? Naravne lepote Bleda in svež alpski zrak vas vabijo na aktivne počitnice. Zimski navdušenci se lahko smučajo in deskajo na smučišču Straža tik ob blejskem jezeru, glavno smučišče pa predstavlja kar smučarsko središče Vogel v sosednjem Bohinju. V bližini so še smučišča Kobla in Soriška planina, proge za smučarski tek pa so vedno najbolje pripravljene na bližnji Pokljuki.

V poletnih mesecih so vam na Bledu na voljo številne pohodniške in kolesarske poti, preskusite se v veslanju, ribolovu, potapljanju, na Bledu pa se nahaja tudi največje slovensko igrišče za golf z 18 luknjami, ki hkrati velja za eno najlepših na svetu. Po napornih dnevih se vedno prileže sprostitev v jezeru, v zimskim mesecih pa se lahko sprostite v hotelskih bazenih z zdravilno termalno vodo. In večer se lahko prične….

Bled

Smučišče Bled

Bled

Splošne informacije

Min. višina: 475 m
Max. višina: 604 m

Povezave

Letališče: Ljubljana, 35 km
Železniška postaja: Lesce-Bled, 4 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču


Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača