1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Vars je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja v departmaju Hautes-Alpes na jugovzhodu Francije. Nahaja se v francoskih Alpah in ponuja osupljive razglede ter popolno mešanico naravne lepote in zimskih športov. Smučišče se razteza od nadmorske višine 1.650 metrov do najvišje točke 2.750 metrov, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Vars se ponaša z obsežno mrežo smučišč, ki so primerna za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo različne dobro urejene proge. Napredni smučarji bodo našli izziv na zahtevnih progah in možnosti za smučanje izven urejenih prog. V celoti Vars ponuja več kot 185 kilometrov prog, kar zagotavlja neskončno zabavo in vzburjenje.

Poleg tega je Vars povezan z bližnjim smučiščem Risoul, kar tvori znano smučarsko območje La Forêt Blanche. Z enim smučarskim vozovnicam lahko obiskovalci dostopajo do skupno 185 prog, kar ga uvršča med največja smučišča v francoskih Alpah. Smučarska vozovnica, imenovana "Espace La Forêt Blanche", omogoča dostop do obeh smučišč Vars in Risoul, kar omogoča smučarjem raziskovanje obsežnega in raznolikega terena.

3. Doživetja poleti in pozimi:

Poleti:

Za družine, ki obiskujejo Vars poleti, je na voljo veliko dejavnosti in storitev. Smučišče ponuja številne objekte, primerna za otroke, vključno z avanturističnimi parki, mini golf igrišči in pohodniškimi potmi, primerne za vse starosti. Družine lahko uživajo tudi v gorskem kolesarjenju, jahanju konjev in piknikih v osupljivih alpskih pokrajinah.

Skupine prijateljev, ki iščejo pustolovski poletni oddih, bodo v Varsu našle idealno destinacijo. Smučišče ponuja razburljive dejavnosti, kot so jadralno padalstvo, canyoning in plezanje. Okoliške gore ponujajo odlične možnosti za pohodništvo in raziskovanje osupljive pokrajine. Po aktivnem dnevu se lahko prijatelji sprostijo v lokalnih barih in restavracijah ter uživajo v živahnem nočnem življenju.

Pari, ki iščejo romantični pobeg, bodo v Varsu našli zatočišče miru. Smučišče ponuja slikovite sprehode, spa objekte in wellness centre, ki zagotavljajo popolno okolje za sprostitev in pomlajevanje. Pari lahko uživajo tudi v gurmanskih doživetjih, uživajoč v okusni lokalni kuhinji ob občudovanju panoramskih razgledov.

Pozimi:

Pozimi se Vars spremeni v zimsko pravljico, ki privablja obiskovalce iz vsega sveta. Družine lahko uživajo v različnih zimskih dejavnostih, vključno s smučanjem, deskanjem na snegu in sankanjem. Smučišče ponuja smučarske šole in posebna otroška območja, kar zagotavlja varno in prijetno izkušnjo za najmlajše. Družine se lahko udeležijo tudi pohodništva s krpljami, drsanja na ledu in vožnje s snežnimi sanmi, kar ustvarja nepozabne spomine.

Skupine prijateljev, ki iščejo razburljive zimske dogodivščine, bodo v Varsu našle raj. Smučišče ponuja širok izbor zimskih športov, vključno s smučanjem prostega sloga, seansami v snowparku in heli-smučanjem. Prijatelji lahko raziskujejo tudi neurejene proge s pomočjo vodene ture ali se odpravijo na izlete s snežnimi sanmi. Po napornem dnevu na smučišču jih čaka živahna après-ski scena, z živahnimi bari in klubi, ki ponujajo zabavo pozno v noč.

Pari, ki iščejo romantični zimski oddih, bodo v Varsu našli sanjsko destinacijo. Očarljiva alpska pokrajina, udobne koče in intimne restavracije ustvarjajo popolno vzdušje za pare. Lahko uživajo v sproščenih smučarskih seansah, se sprostijo v spa objektih ali se sprehajajo po zasneženih pokrajinah. Mirna atmosfera in osupljivi razgledi naredijo Vars idealno izbiro za pare, ki iščejo romantični pobeg.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Varsa poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne dejavnosti na prostem. Pozimi se smučarska sezona običajno začne decembra in traja do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno med januarjem in marcem.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od Varsa je na voljo več priljubljenih restavracij in barov, ki zadovoljijo različne okuse in želje. Nekaj ​​opaznih možnosti vključuje Le Refuge Napoléon, ki ponuja tradicionalno francosko kulinariko z osupljivimi razgledi na gore, in Le Chalet de Pierre, ki je znana po svojih gurmanskih jedeh in prijetnem vzdušju. Za tiste, ki iščejo živahno après-ski sceno, sta priljubljeni izbiri Le Spot Bar in Le Yeti Bar, ki ponujata živahno vzdušje in širok izbor pijač.

6. Letni dogodki:

Vars gosti več razburljivih dogodkov skozi celo leto, ki privabljajo obiskovalce iz vsega sveta. Eden od opaznejših dogodkov je Vars Mountain Trail, tek na gorskih poteh, ki poteka julija in prikazuje osupljive naravne pokrajine regije. Poleg tega smučišče

Smučišče Vars

Splošne informacije

Min. višina: 1650 m
Max. višina: 2750 m

Povezave

Letališče: Turin, 150 km
Železniška postaja: Montdauphin Guillestre, 15 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 180 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača