Saint Jean d'Arves se nahaja v severnih francoskih Alpah. Smuèišèe je izredno enostavno in hitro dostopno, saj je Sloveniji eno najbližjih veèjih francoskih smuèišè. Nahaja se le dobrih 45 min od tunela Frejus in dobrih 20 min vožnje od avtoceste.
Ob izstopu iz avtoceste se nahaja mestece Saint Jean de Maurienne, kjer se nahajajo tudi trgovine za hrano in športne trgovine.

Samo smuèišèe je del podroèja Les Sybelles, ki združuje med seboj 4 vasi. Poleg Saint Jean d'Arves tudi Saint Sorlin d'Arves, ki se nahaja 10 min naprej in v drugih dveh dolinah La Toussuire in Le Corbier. Skupaj ima smuèarsko podroèje kar 325 km povezanih prog.

Saint Jean d'Arves je predvsem primeren za družine, saj so otroške žiènice enostavno dostopne, za tiste z boljšim znanjem pa je tudi enostavna povezava do ostalih smuèišè.
Samo podroèje Les Sybelles ni najvišje med francoskimi smuèišèi, vendar je pokritost z umetnim snegom dobra in ni težav s pomakanjem le tega. Posebaj je primerno za tiste, ki ne marajo preostrih temperatur.

V kolikor bivate v Les Sybelles regiji imate s smuèarsko vozovnico tudi možnost nakupa cenejše smuèarske vozovnice za podroèje 3 doline (Val Thorens), do katerega pridete preko Orelle gondole, ki se nahaja le 10 min stran od Saint Jean de Maurienne mesta.

Smuèanje v Saint Jean d'Arves in Les Sybelles regiji bo sigurno eno vaših nepozabnih doživetij, saj vam za izredno nizko ceno ponuja ogromno užitkov.

Slovenska smuèarska šola v Franciji:
Poleg Puy Saint Vincent smuèišèa, vam tudi ponujamo možnost smuèarske šole v januarju in marcu. Podrobnosti preverite skozi rezervacijski proces ali pri podpori uporabnikov.

Smučišče Les Sybelles - Saint Jean d'Arves

Splošne informacije

Min. višina: 1600 m
Max. višina: 2265 m

Povezave

Letališče: Chambery, km
Železniška postaja: Saint-Jean de Maurienne, km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 90 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača