Smučanje Les Sybelles - Saint Jean d'Arves

Saint Jean d'Arves se nahaja v severnih francoskih Alpah. Smučišče je izredno enostavno in hitro dostopno, saj je Sloveniji eno najbližjih večjih francoskih smučišč. Nahaja se le dobrih 45 min od tunela Frejus in dobrih 20 min vožnje od avtoceste.
Ob izstopu iz avtoceste se nahaja mestece Saint Jean de Maurienne, kjer se nahajajo tudi trgovine za hrano in športne trgovine.

Samo smučišče je del področja Les Sybelles, ki združuje med seboj 4 vasi. Poleg Saint Jean d'Arves tudi Saint Sorlin d'Arves, ki se nahaja 10 min naprej in v drugih dveh dolinah La Toussuire in Le Corbier. Skupaj ima smučarsko področje kar 325 km povezanih prog.

Saint Jean d'Arves je predvsem primeren za družine, saj so otroške žičnice enostavno dostopne, za tiste z boljšim znanjem pa je tudi enostavna povezava do ostalih smučišč.
Samo področje Les Sybelles ni najvišje med francoskimi smučišči, vendar je pokritost z umetnim snegom dobra in ni težav s pomakanjem le tega. Posebaj je primerno za tiste, ki ne marajo preostrih temperatur.

V kolikor bivate v Les Sybelles regiji imate s smučarsko vozovnico tudi možnost nakupa cenejše smučarske vozovnice za področje 3 doline (Val Thorens), do katerega pridete preko Orelle gondole, ki se nahaja le 10 min stran od Saint Jean de Maurienne mesta.

Smučanje v Saint Jean d'Arves in Les Sybelles regiji bo sigurno eno vaših nepozabnih doživetij, saj vam za izredno nizko ceno ponuja ogromno užitkov.

Slovenska smučarska šola v Franciji:
Poleg Puy Saint Vincent smučišča, vam tudi ponujamo možnost smučarske šole v januarju in marcu. Podrobnosti preverite skozi rezervacijski proces ali pri podpori uporabnikov.

Smučišče Les Sybelles - Saint Jean d'Arves

Splošne informacije

Min. višina: 1600 m
Max. višina: 2265 m

Povezave

Letališče: Chambery, 0 km
Železniška postaja: Saint-Jean de Maurienne, 0 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 90 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača