Smučanje Les Sybelles - Le Corbier

1. Splošna lokacija in nadmorska višina:
Les Sybelles - Le Corbier je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja v središču francoskih Alp. Nahaja se v regiji Savoie in ponuja dih jemajoče razglede ter popolno mešanico naravne lepote in sodobnih ugodnosti. Smučišče se nahaja na nadmorski višini med 1.550 metri in 2.620 metri, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celo sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:
Les Sybelles - Le Corbier ponuja več kot 310 kilometrov smučarskih prog, ki zadovoljijo smučarje vseh stopenj. Začetniki se lahko zabavajo na nežnih progah in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo raznolike dobro urejene proge. Napredni smučarji bodo našli zahtevne črne proge in možnosti za smučanje izven urejenih prog, ki bodo zadovoljile njihovo željo po adrenalinu.

To smučišče je del večjega smučarskega območja Les Sybelles, ki je povezano z drugimi šestimi smučišči: La Toussuire, Saint Sorlin d'Arves, Saint Jean d'Arves, Le Corbier, Les Bottières in Saint Colomban des Villards. Smučarska vozovnica, znana kot Les Sybelles pass, omogoča dostop do vseh teh območij in ponuja neskončne možnosti za raziskovanje in avanturo.

3. Poletne in zimske izkušnje:
Poletje:
Za družine, ki obiščejo Les Sybelles - Le Corbier poleti, je na voljo veliko aktivnosti. Smučišče ponuja široko paleto aktivnosti na prostem, vključno s pohodništvom, gorskim kolesarjenjem in jadralnim padalstvom. Okoliške gore nudijo čudovito kuliso za ljubitelje narave in fotografe.

Skupine prijateljev se lahko odločijo za živahno nočno življenje in družabno sceno v smučišču. Od živahnih barov do glasbenih festivalov, vedno se nekaj dogaja, da ohranja energijo na visoki ravni. Pari, ki si želijo romantičnega oddiha, se lahko razvajajo z ležernimi sprehodi, tretmaji v spa centru in večerjami ob svečah s panoramskim razgledom.

Zima:
Med zimsko sezono se Les Sybelles - Le Corbier spremeni v zimsko pravljico. Družine bodo cenile smučarske šole in varstvo otrok, ki zagotavljajo zabavno in varno izkušnjo za otroke. Smučišče ponuja tudi številne dejavnosti, primerne za družine, kot so drsanje na ledu, sankanje in pohodništvo s krpljami.

Skupine prijateljev se lahko zabavajo na obsežnem smučišču, kjer je na voljo veliko zahtevnih prog in možnosti za smučanje izven urejenih prog. Možnosti za après-ski so obilne, s prijetnimi gorskimi restavracijami in živahnimi bari, ki ponujajo živahno vzdušje. Pari se lahko zavijejo pred kaminom, se sprehajajo po snegu pokriti pokrajini ali uživajo v spa oddihu.

4. Najboljši meseci za potovanje:
Poleti so najboljši meseci za obisk Les Sybelles - Le Corbier junij, julij in avgust. Vreme je prijetno, gore pa so polne živahnih barv in cvetoče flore. Poletne aktivnosti so v polnem zamahu, obiskovalci pa lahko uživajo v dolgih dnevnih urah za zunanje avanture.

V zimskem času so najboljši meseci za potovanje od decembra do aprila. V tem obdobju so optimalne snežne razmere, s svežim prahom in dobro urejenimi progami. Smučarska sezona je v polnem zamahu, smučišče pa je polno navdušenih ljubiteljev zimskih športov.

5. Priljubljene restavracije in bari:
V razponu 5 km od Les Sybelles - Le Corbier se nahaja več priljubljenih restavracij in barov, ki zadovoljijo različne okuse in želje. Nekatere opazne možnosti vključujejo:

- Restavracija 1: Udobna gorska restavracija, ki ponuja tradicionalno savojsko kuhinjo, vključno s fondijem in raclette. Nudi toplo in prijetno vzdušje, idealno za obrok po smučanju.
- Restavracija 2: Trendovski bistro, ki streže mednarodne jedi s sodobnim pridihom. Ponuja raznolik meni in živahno vzdušje, zaradi česar je priljubljena izbira med obiskovalci.
- Bar 1: Živahen après-ski bar z živo glasbo in široko izbiro pijač. Je priljubljeno mesto za skupine prijateljev, ki se želijo sprostiti in družiti po dnevu na smučišču.
- Bar 2: Sofisticiran koktajl bar s panoramskim razgledom na okoliške gore. Ponuja rafinirano vzdušje in meni z izvrstno pripravljenimi koktajli, idealno za pare, ki si želijo romantičen večer.

6. Letni dogodki:
Skozi vse leto Les Sybelles - Le Corbier gosti različne dogodke, ki zabavajo obiskovalce. Nekateri opazni letni dogodki vključujejo svetovni pokal v smučanju, kjer profesionalni športniki pokažejo svoje spretnosti na progah. Poleg tega smučišče organizira glasbene festivale, na katerih nastopajo znani umetniki in skupine, kar ustvarja živahno in praznično vzdušje.

7. Priporočilo:
Za družine, pare ali skupine prijateljev, ki si želijo nepozabnega počitniškega doživetja, je Les Sybelles - Le Corbier obvezna destinacija. S svojo čudovito naravno okolico, obsežnim smučiščem in široko paleto dejavnosti za vse letne čase ponuja nekaj za vsakogar. Zavezanost smučišča k odličnim storitvam in njegov ugled kot zaupanja vredne počitniške destinacije ga naredita idealno izbiro za tiste, ki si želijo ustvariti trajne spom

Smučišče Les Sybelles - Le Corbier

Splošne informacije

Min. višina: 1550 m
Max. višina: 2431 m

Povezave

Letališče: Grenoble-St Geoir, 128 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 90 km
Steze za tek na smučeh: 28 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 57 km
Rdeča: 29 km
Črna: 4 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača