Smučanje Isola 2000

1. Splošna lokacija in nadmorska višina:
Isola 2000 je osupljivo smučišče, ki se nahaja v južnih francoskih Alpah, v regiji Provence-Alpes-Côte d'Azur. Nahaja se na nadmorski višini od 1.800 metrov (5.906 čevljev) do 2.610 metrov (8.563 čevljev) in ponuja čudovite razglede na okoliške gore in doline.

2. Smučarske proge:
Isola 2000 se ponaša z raznovrstnimi smučarskimi progami, primerne za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih in dobro urejenih progah, kjer se lahko učijo in izboljšujejo svoje spretnosti. Srednje izkušeni smučarji imajo na voljo različne rdeče in modre proge, ki ponujajo mešanico izzivov in užitka pri smučanju. Napredni smučarji lahko preizkusijo svoje spretnosti na črnih progah, ki ponujajo razburljive in zahtevne spuste.

Z 120 kilometri (74,5 milj) prog, Isola 2000 ponuja veliko možnosti za smučanje. Proge so dobro vzdrževane in ustrezajo različnim stilom smučanja, vključno s freestyle in smučanjem izven urejenih prog. Poleg tega je Isola 2000 povezana z smučiščem Auron, kar omogoča obiskovalcem, da raziskujejo še več prog s samo eno smučarsko vozovnico.

3. Poletne in zimske izkušnje:
Poletje:
Za družine, ki obiščejo Isolo 2000 poleti, je na voljo veliko aktivnosti in storitev. Otroci se lahko zabavajo na zunanjih igriščih, mini golfu in trampolinu, starši pa se lahko sprostijo v čudovitem alpskem okolju. Smučišče ponuja tudi pohodniške in gorskokolesarske poti, ki družinam omogočajo raziskovanje čudovite narave in uživanje v osupljivih razgledih.

Skupine prijateljev se lahko odpravijo v pustolovski park, kjer so na voljo razburljive aktivnosti, kot so zip-lining in tečaji v drevesnih krošnjah. Lahko se preizkusijo tudi v plezanju ali uživajo v igri tenisa. Isola 2000 je popolna destinacija za aktivne skupine, ki iščejo adrenalinske pustolovščine.

Parom se ponuja romantične sprehode skozi slikovite pokrajine, kjer lahko uživajo v miru in lepoti gora. Lahko se sprostijo tudi v wellness centru, kjer so na voljo spa tretmaji in pomlajevalne terapije.

Zima:
V zimski sezoni se Isola 2000 spremeni v zimsko pravljično deželo, ki ponuja široko paleto aktivnosti in storitev za vse vrste dopustnikov. Družine lahko uživajo v smučarskih in deskanju na snegu za otroke, kar zagotavlja zabavno in varno izkušnjo na progah. Smučišče ponuja tudi storitve varstva otrok, kar staršem omogoča, da v celoti uživajo na gori.

Skupine prijateljev se lahko udeležijo pohodov s snežnimi čevlji ali plezanja po ledu, kjer lahko raziskujejo nedotaknjene zimske pokrajine. Uživajo lahko tudi v živahnem après-ski vzdušju, kjer bari in restavracije ponujajo živahno vzdušje in okusno lokalno kuhinjo.

Parom se ponuja romantično smučanje pod zvezdami, saj je na voljo nočno smučanje na izbranih progah. Lahko se tudi udobno namestijo pred kaminom v eni od očarljivih planinskih koč, kjer lahko uživajo v toploti in intimnosti zimske sezone.

4. Najboljši meseci za potovanje:
Najboljši meseci za obisk Isola 2000 poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in gorske pokrajine so v polnem cvetu. Pozimi se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, pri čemer so najboljše snežne razmere običajno v januarju in februarju.

5. Priljubljene restavracije in bari:
V območju 5 kilometrov od Isola 2000 je na voljo več priljubljenih restavracij in barov, ki ponujajo različne kulinarične užitke in après-ski izkušnje. Nekateri izmed zelo priporočenih lokalov so:

- Le Chalet d'Isola: Ta prijetna restavracija ponuja tradicionalno francosko kulinariko z modernim pridihom. Od okusnih fonduejev do obilnih planinskih jedi, Le Chalet d'Isola ponuja čudovito doživetje obroka.

- Le Petit Chamois: Znan po svojem toplem in prijetnem vzdušju, ta restavracija je specializirana za regionalne jedi, pripravljene iz svežih lokalno pridelanih sestavin. Na meniju najdete različne možnosti, vključno z vegetarijanskimi in brezglutenskimi jedmi.

- Le Yeti: Priljubljeno après-ski mesto, Le Yeti ponuja živahno vzdušje in širok izbor pijač. Obiskovalci lahko uživajo v nastopih žive glasbe in se razvajajo z okusnimi prigrizki in koktajli.

6. Letni dogodki:
Isola 2000 gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto, ki privabljajo obiskovalce iz bližnjih in daljnih krajev. Eden izmed vrhuncev je svetovni pokal v deskanju na snegu, ki poteka januarja in predstavlja spretnosti najboljših deskarjev iz celega sveta. Poleg tega smučišče organizira glasbene festivale in tematske zabave med vrhuncem sezone, ki zagotavljajo zabavo in živahno vzdušje za dopustnike.

7. Priporočilo:
Isola 2000 je destinacija, ki ponuja nekaj za vsakogar, zato je idealna izbira za družine, pare in skupine prijateljev. Družine lahko ustvarijo nepozabne spomine, medtem ko uživajo v različnih aktivnostih in storitvah, prilagojenih njihovim potrebam. Pari lahko doživijo romanco in sprostitev v očarljivem alpskem okolju. Skupine prijateljev lahko doživijo razburljive pustol

Smučišče Isola 2000

Splošne informacije

Min. višina: 1800 m
Max. višina: 2610 m

Povezave

Letališče: Nice Côte d’Azur, 90 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 120 km
Najdaljša steza: 5 km
Steze za tek na smučeh: 25 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 19 km
Rdeča: 89 km
Črna: 12 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača