Smučanje Nassfeld

Preprosto čudovito.

Neskončno razsežnost površin Nassfelda tvori 110 km smučarskih prog in temno modro nebo nad vrhovi gora. Nassfeld, eno od 10 najbolj priljubljenih avstrijskih smučišč, vas pričakuje. Prepričani ste lahko, da se bodo tukaj izpolnile vse vaše želje.

Ali imajo sneg? Zagotovo! Nassfeld - Hermagor ni le eno najbolj modernih, temveč tudi eno izmed najbolj zasneženih področij v Alpah. Če pa jo zagode zima, so na vseh progah snežni topovi.

Zelo raznolike proge. Od prog za začetnike do prog, na katerih tekmujejo za svetovni pokal - prav vsak bo našel progo po svojem okusu.

Neverjetno. Millennium Express, najdaljša gondola v Alpah, vas popelje v 17 minutah na Sonnenalpe Nassfeld; proga je daljša od 6000 metrov in z višinsko razliko 1309 metrov.

V Nassfeldu vam ne bo nikoli dolgčas. Tudi poleti se najde marsikaj: pohodništvo, gorsko kolesarjenje, golf na igrišču z 18 luknjami, kopanje, deskanje, ribarjenje, čolnarjenje po (do 28°C toplem) Preseškem jezeru. Za vsakogar se nekaj najde.

Bari, restavracije, diskoteke, wellness centri, jadralno padalstvo, vožnja po snežnem toboganu, drsanje, na progah številni chalet bari, šola smučanja, hokej na ledu, curling, 150 km zimskih pohodnih poti, številni snežni tobogani so razsvetljeni, vožnja s sanmi s konjsko vprego; Belo jezero (Weissensee) in Preseško jezero (Presseggersee).
Otroška smučišča; otroška vlečnica; otroški park; varstvo; otroški tekoči trak; najem smuči, smučarskih čevljev, smučarskih palic, snowbordov, telemark smuči, smuči za turno smučanje; soba za smuči.

Smučišče Nassfeld

Splošne informacije

Min. višina: 610 m
Max. višina: 2020 m

Povezave

Letališče: Klagenfurt, 50 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 110 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 91 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 30 km
Rdeča: 69 km
Črna: 11 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača