Smučanje Hintertux

Hintertuxer Gletscher – Smučarske počitnice v oblakih
Ledenik Hintertuxer Gletscher ponuja skoraj 90 km smučarskih prog, ne glede na sezono, saj se najnižja točka najde na 850 m, najvišja pa na 3250 m. Žičnice — 10 vlečnic (sidro), 6 sedežnic in 5 kabinskih žičnic — odpeljejo smučarje in deskarje do prog, parkov ali do vedno zasneženega ledenika Hintertuxer Gletscher. Središče ima na voljo 227 km prog, najdaljša proga znaša več kot 12 km in je znana kot “Schwarze Pfanne” (črna ponev). Modre proge so dolge skoraj 60 km, rdeče 134 km ter črne 32 km. Ogromen teren za smučanje, ki ga boste stežka v celoti prečesali, če se odločite le za oddih ob koncu tedna. Tistim, ki si želijo izkusiti še več, so na voljo središča Tux in Finkenberg znotraj Glacier World Zillertal 3000, najvišjega smučišča s progami in vsemi zabavnimi dodatki za deskarje na snegu. Kdor želi dostopati do več kot 630 km prog, mora nakupiti karto Zillertaler Superski Pass, katere cena je odvisna od sezone in počitnic. Druge aktivnosti, ki so na voljo: 350 km pohodniških poti ter jama Spannagel (Spannangelhöhle), ki je vredna ogleda; soteskanje, jadralno padalstvo, kolesarjenje, plezanje in poletno smučanje - 18 km prog z 9 žičnicami. Nad središčem je park za snowboarderje z najvišjim snežnim kanalom.
Nastanitev:
Športni hoteli, apartmaji, koče so na voljo za vsak žep. 3* hoteli ponujajo nekatere najboljše ponudbe za kratek odidh, luksuzni hoteli pa skušajo ustreči tistim, ki imajo na voljo malo časa, a dovolj denarja.

Vrtec, gratis sportbus, 50-Cent-Nightbus, 24/7 taxi, sankanje, hoja s krpljami, tek na smučeh, bazeni, savne, wellness, fitness center, masaže, bowling, biljard, jahanje, sani s konjsko vprego, squash, jadralno padalstvo, drsanje, pohodništvo ... Aprés-Ski & nočni lokali, 56 restavracij, 7 barov in pubov, 4 diskotek, 18 koč … super dogodki, ski šovi skozi celotno zimsko sezono… helikopter Alpin 5 za nujne primere; * 3 osvetljene sankaške proge * 2 drsališči in 6 curlingov * 21 km prog za tek na smučeh * 68 km pohodniških stez

Otroška proga/ otroška vlečnica/ otroški park/ varstvo/ otroški vlečni trak. Najem: smuči, čevlji, palice; snowboard, touring smuči, telemark smuči, omara za smuči. Trgovina s športno opremo.

Smučišče Hintertux

Splošne informacije

Min. višina: 850 m
Max. višina: 3250 m

Povezave

Letališče: Insbruck, 90 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 227 km
Najdaljša steza: 12 km
Steze za tek na smučeh: 14 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 59 km
Rdeča: 134 km
Črna: 32 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača