Smučanje Montchavin les Coches

Montchavin les Coches 1250-1450 m

Montchavin Les Coches se nahaja v regiji Tarentaise, na obrobju nacionalnega parka Vanoise. Smučarski center, ki se združuje s prostranim smučiščem La Plagne, se nahaja na veliki poseki s pogledom na Mont Blanc. Montchavin se od letošnjega leta naprej še bolj povezuje z okoliškimi smučišči Paradiski, saj vas žičnica Vanoise-express pripelje do smučišča Peisey-Vallandry.

Smučarski center je sestavljen iz dveh vasic: Montchavin je tradicionalna, stara vas, kjer se nahajajo stare hiše in ozke uličice, medtem ko je Les Coches nastal pred kratkim, pod vplivom razvoja smučarskega turizma, vendar mu je uspelo ohraniti duh gorskega letovišča. Do obeh vasi lahko prismučate.

V La Plagne se nahaja največji smučarski center v Evropi. Montchavin les Coches se s tem smučiščem direktno povezuje, tako da lahko smučate tudi na 220km proge v La Plagne, kjer se smučišča nahajajo med 1250 in 3250 metri, do vrha vas pripelje 108 sedežnic, gondol in žičnic, okrog 90 snežnih topov pa skrbi za to, da lahko vedno prismučate do doma. Skipass Montchavin les Coches vam ponuja omejeno smučanje v direktni bližini smučarskega centra med 1250 in 2400 višinskimi metri.

Smučišče Montchavin les Coches

Splošne informacije

Min. višina: 0 m
Max. višina: 1250 m

Povezave

Letališče: Chambéry-Aix les Bains, 100 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 225 km
Steze za tek na smučeh: 16 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 90 km
Rdeča: 29 km
Črna: 15 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača