1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Kaprun je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja v okrožju Zell am See v Salzburgu, Avstrija. Nahaja se v samem srcu avstrijskih Alp in ponuja dih jemajoče razglede ter mirno vzdušje. Smučišče se nahaja na nadmorski višini med 768 metri in 3.029 metri, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Kaprun se ponaša z raznoliko ponudbo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo različne dobro urejene proge. Napredni smučarji se lahko preizkusijo na strmih in razburljivih progah. Skupaj Kaprun ponuja približno 138 kilometrov prog, kar zagotavlja neskončne možnosti za smučanje in deskanje na snegu.

Poleg tega je Kaprun povezan s sosednjim smučiščem Zell am See, tvorita pa znano regijo Europa Sportregion. Smučarska vozovnica, znana kot "Europa Sportregion Ski Alpin Card", omogoča dostop do obeh smučišč Kaprun in Zell am See, skupaj pa ponujata 408 kilometrov prog. To povezano smučišče ponuja raznoliko teren in čudovite panoramske razglede.

3. Doživetja poleti in pozimi:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Kaprun poleti, je na voljo veliko aktivnosti in zanimivosti. Destinacija ponuja široko paleto zunanjih avantur, kot so pohodništvo, gorsko kolesarjenje in jadralno padalstvo. Družine lahko raziskujejo tudi bližnje visokogorske rezervoarje Kaprun, kjer lahko uživajo v vožnjah s čolni in spoznavajo hidroelektrično energijo.

Skupine prijateljev se lahko preizkusijo v adrenalinsko polnih aktivnostih, kot so canyoning, rafting in plezanje. Okoliške gore nudijo popolno kuliso za razburljive pustolovščine in nepozabne izkušnje. Pari, ki iščejo romantični oddih, lahko uživajo v sproščenih sprehodih okoli jezera Zell, se peljejo s čolnom ali se razvajajo v razkošnih spa centrih in wellness centrih, ki so na voljo v okolici.

Pozimi:

Med zimsko sezono se Kaprun spremeni v zimsko pravljico, ki privablja družine, skupine prijateljev in pare. Družine lahko izkoristijo odlične smučarske šole in posebna otroška območja, ki zagotavljajo zabavno in varno smučanje za otroke vseh starosti. Smučišče ponuja tudi različne zimske aktivnosti, kot so drsanje na ledu, sankanje in pohodništvo s krpljami.

Skupine prijateljev lahko uživajo v živahnem après-ski vzdušju, saj je na voljo veliko barov in restavracij z živo glasbo in zabavo. Zaradi bližine ledenika Kitzsteinhorn so snežne razmere zanesljive, kar Kaprun naredi priljubljeno izbiro za napredne smučarje in deskarje na snegu. Pari se lahko sprostijo v čudovitih planinskih kočah, uživajo v romantičnih vožnjah s konjsko vprego ali se razvajajo v termalnih kopelih.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Poleti so najboljši meseci za obisk Kapruna od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so zunanje aktivnosti v polnem razmahu. Julij in avgust ponujata najvišje temperature, kar je idealno za vodne aktivnosti in raziskovanje okoliške narave.

V zimski sezoni smučišče Kaprun običajno obratuje od decembra do aprila. Najboljši meseci za smučanje in deskanje na snegu so januar in februar, ko so snežne razmere na vrhuncu. Vendar pa tudi marec in april ponujata odlične možnosti za smučanje, saj so dnevne ure daljše in je možno uživati v pomladnem smučanju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V radiju 5 kilometrov od Kapruna se nahaja več priljubljenih restavracij in barov, ki ustrezajo različnim okusom in željam. Nekaj opaznih možnosti so:

- Restavracija 1: Udobna družinska restavracija, ki ponuja tradicionalno avstrijsko kulinariko z modernim pridihom. Njihove specialitete vključujejo dunajski zrezek in Kaiserschmarrn.
- Restavracija 2: Trendovski bistro, specializiran za mednarodno fuzijsko kulinariko. Gostje lahko uživajo v jedeh, navdihnjenih z različnimi kulinaričnimi tradicijami, ob spremljavi skrbno izbrane vinske karte.
- Bar 1: Živahen après-ski bar, znan po svojem živahnem vzdušju in živi glasbi. Ponujajo širok izbor koktajlov, lokalnih piv in okusnih prigrizkov.
- Bar 2: Sofisticiran lounge bar, ki ponuja panoramski razgled na okoliške gore. Gostje lahko uživajo v ročno izdelanih koktajlih in se razvajajo z gourmet tapasi.

6. Letni dogodki:

Skozi celo leto Kaprun gosti več zanimivih dogodkov, ki privabljajo obiskovalce iz bližnjih in daljnih krajev. Nekateri od opaznejših dogodkov vključujejo Kaprun Castle Music Festival, na katerem se v zgodovinskem okolju gradu Kaprun odvijajo klasični glasbeni nastopi. Drugi vrhunec je Kaprun Mountain Film Festival, na katerem se predstavljajo navdihujoči filmi o gorništvu in pustolovščinah.

7. Priporočilo:

Za družine, pare in skupine prijateljev, ki iščejo nepozabno doživetje, je Kaprun obvezna destinacija. S svojo čudovito alpsko pokrajino, raznoliko ponudbo aktivnosti in odličnimi smučarskimi objekti, Kaprun ponuja nekaj za vsakogar. Ne glede na to, ali iščete sproščujoč oddih, adrenalinsko pol

Smučišče Kaprun

Splošne informacije

Min. višina: 1976 m
Max. višina: 3029 m

Povezave

Letališče: Salzburg, 90 km
Železniška postaja: Zell am See, km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 41 km
Najdaljša steza: 5 km
Steze za tek na smučeh: 20 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 12 km
Rdeča: 26 km
Črna: 3 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača