1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Puy Saint Vincent je očarljivo smučarsko letovišče, ki se nahaja v departmaju Hautes-Alpes na jugovzhodu Francije. Nahaja se v središču francoskih Alp in ponuja osupljive razglede na okoliške gore. Letovišče se nahaja na nadmorski višini med 1.400 metri in 2.750 metri, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in okoliška območja:

Puy Saint Vincent se ponaša z raznoliko ponudbo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo različne dobro urejene proge. Napredni smučarji bodo našli izzive na zahtevnih progah in možnosti za smučanje izven urejenih prog. Skupno letovišče ponuja približno 75 kilometrov prog, kar zagotavlja neskončno zabavo na snegu.

Za tiste, ki si želijo še več raznolikosti, je Puy Saint Vincent povezan z večjim smučiščem Serre Chevalier. Z eno smučarsko vozovnico lahko obiskovalci dostopajo do več kot 250 kilometrov prog, kar ga naredi za raj za ljubitelje smučanja.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

- Družine: Puy Saint Vincent ponuja številne družinam prijazne aktivnosti v poletnih mesecih. Od pohodništva in gorskega kolesarjenja do jahanja konjev in jadralnega padalstva, tu je nekaj za vsakogar. Letovišče ponuja tudi storitve varstva otrok in različne možnosti zabave za otroke.
- Skupine prijateljev: Pustolovščina čaka skupine prijateljev v Puy Saint Vincentu. Lahko se odpravijo na razburljive rafting izlete po divjih vodah, plezanje po skalah ali preizkusijo svoje sposobnosti pri kanjoningu. Živahno nočno življenje in živahna atmosfera ga naredijo za idealno destinacijo za skupine, ki iščejo vznemirjenje.
- Pari: Puy Saint Vincent ponuja romantično zatočišče za pare. Uživajo lahko v slikovitih sprehodih, se razvajajo s tretmaji v spa centru ali preprosto uživajo v čudovitih razgledih na gore. Udobne restavracije in očarljive kavarne letovišča zagotavljajo popolno vzdušje za romantičen večer.

Zima:

- Družine: Puy Saint Vincent je fantastična destinacija za družine v zimski sezoni. Letovišče ponuja odlične smučarske šole za otroke, kar zagotavlja, da bodo imeli varno in zabavno izkušnjo na smučišču. Družine lahko uživajo tudi v aktivnostih, kot so pohodništvo s krpljami, drsanje na ledu in sankanje.
- Skupine prijateljev: Puy Saint Vincent nudi razburljivo zimsko igrišče za skupine prijateljev. Lahko se preizkusijo v smučanju izven urejenih prog, deskanju na snegu ali celo poskusijo z ledenim plezanjem. Po smučanju je živahna, s številnimi bari in klubi, ki ohranjajo zabavo.
- Pari: Puy Saint Vincent ponuja romantično zimsko zatočišče za pare. Uživajo lahko v udobnih večerih ob kaminu, romantičnih sprehodih po zasneženi pokrajini ali se razvajajo s tretmaji za pare. Gurmanski restavracije letovišča zagotavljajo popolno vzdušje za romantično večerjo.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Puy Saint Vincenta poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so zunanje aktivnosti v polnem zamahu. Pozimi se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno v januarju in februarju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od Puy Saint Vincenta se nahaja več priljubljenih restavracij in barov. Nekatere izmed najbolj priporočenih možnosti vključujejo Restavracijo Le Chalet, znano po okusni francoski kuhinji in prijetnem vzdušju, ter Bar Le Yeti, živahen lokal s široko ponudbo pijač in živo glasbo.

6. Letni dogodki:

Puy Saint Vincent gosti več razburljivih dogodkov skozi celo leto. Eden od opaznejših dogodkov je Snow Trail, razburljiva tekma v gorskem teku, ki poteka januarja. Udeleženci se lahko preizkusijo na različnih razdaljah in uživajo v čudoviti zimski pokrajini.

7. Priporočilo:

Za družine, pare ali skupine prijateljev, ki iščejo nepozabno počitniško izkušnjo, je Puy Saint Vincent obvezna destinacija. S slikovito lokacijo, raznoliko ponudbo aktivnosti in odličnimi smučarskimi objekti, to letovišče ponuja nekaj za vsakogar. Ne glede na to, ali iščete pustolovščino, sprostitev ali kakovosten čas z ljubljenimi, Puy Saint Vincent zagotavlja nepozabne počitnice. Zaupajte v naše strokovno znanje in rezervirajte svoje naslednje počitnice z MountVacation, da zagotovite brezhibno in prijetno izkušnjo v tem očarljivem počitniškem kraju.

Smučišče Puy Saint Vincent

Splošne informacije

Min. višina: 1400 m
Max. višina: 2750 m

Povezave

Letališče: Torino (Italy), 140 km
Železniška postaja: Argentiere les Ecrins, 9 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 75 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 30 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 10 km
Modra: 18 km
Rdeča: 34 km
Črna: 13 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača