Zell am See

1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Zell am See je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja v regiji Salzburg v Avstriji. Nahaja se v samem srcu avstrijskih Alp in ponuja osupljiv razgled na okoliške gore ter kristalno čisto jezero Zell. Smučišče v Zell am See se nahaja med 750 in 3.029 metri nadmorske višine, kar omogoča raznolike možnosti smučanja za vse stopnje smučarjev.

2. Smučišča in bližnja območja:

Zell am See se ponaša z raznolikostjo smučišč, primernih za začetnike, srednje izkušene in napredne smučarje. S preko 138 kilometri prog je nekaj za vsakogar. Začetniki lahko uživajo na nežnih progah in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni raziskujejo obsežno mrežo modrih in rdečih prog. Napredni smučarji se lahko preizkusijo na strmih črnih progah in izven prog.

Poleg prog v Zell am See je smučišče povezano tudi z bližnjim smučiščem Kaprun, kar tvori smučarsko regijo Zell am See-Kaprun. Smučarska vozovnica, znana kot "Zell am See-Kaprun All-Inclusive Ski Pass", omogoča dostop do obeh območij in skupno 408 kilometrov prog. Ta vozovnica omogoča smučarjem raziskovanje raznolikega terena in uživanje v najboljšem, kar ponujata obe smučišči.

3. Doživetja poleti in pozimi:

Poleti:

Za družine, ki obiščejo Zell am See poleti, je na voljo veliko aktivnosti in storitev. Kristalno čisto jezero Zell ponuja možnosti za plavanje, jadranje in supanje. Družine lahko uživajo tudi v pohodniških in kolesarskih poteh, ki so primerne za vse stopnje izkušenosti in omogočajo raziskovanje čudovite alpske pokrajine.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno nočno življenje v Zell am See med poletnimi meseci. Mesto ponuja raznolike bare, klube in restavracije, kjer se lahko prijatelji sprostijo in uživajo v živahnem vzdušju. Poleg tega se lahko adrenalinski odvisniki preizkusijo v aktivnostih, kot so jadralno padalstvo, canyoning in rafting, kar zagotavlja nepozabno avanturo.

Pari, ki iščejo romantičen oddih, bodo v Zell am See našli popolno destinacijo. Idilična lokacija ob jezeru, skupaj z osupljivim razgledom na gore, ustvarja resnično romantično vzdušje. Pari se lahko sprehajajo po promenadi ob jezeru, uživajo v tretmajih v spa centru ali si privoščijo romantično večerjo v eni izmed mnogih restavracij ob jezeru.

Pozimi:

Družine, ki obiščejo Zell am See v zimski sezoni, bodo našle širok izbor družinam prijaznih aktivnosti. Smučišče ponuja posebna območja za otroke, smučarske šole in varstvo otrok, kar zagotavlja, da bodo otroci imeli nepozaben in varen smučarski izkušnjo. Družine lahko uživajo tudi v drsanju na ledu, sankanju in vožnji s konjsko vprego, kar ustvarja nepozabne trenutke skupaj.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno après-ski vzdušje v Zell am See. Smučišče ponuja raznolike bare in restavracije, kjer se lahko prijatelji sprostijo po dnevu na smučišču. Poleg tega so na voljo tudi možnosti za deskanje na snegu, freestyle smučanje in pohodništvo s krpljami, kar zagotavlja razburljive izkušnje za pustolovske skupine.

Pari lahko uživajo v romantičnem vzdušju Zell am See pozimi. Smučišče ponuja prijetne planinske koče, idealne za romantičen oddih. Pari se lahko razvajajo s tretmaji v spa centru, uživajo v večerji pri svečah ali se odpeljejo na romantično vožnjo s konjsko vprego skozi zasneženo pokrajino.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Zell am See poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne aktivnosti na prostem. Pozimi so najboljši meseci za obisk od decembra do marca, ko so smučarske proge dobro urejene in so snežne razmere optimalne.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V 5 km razdalji od podanega geokoda se nahajajo nekatere najboljše restavracije in bari v Zell am See, med njimi:
- Restavracija 1: Udobna restavracija, ki ponuja tradicionalno avstrijsko kuhinjo z modernim pridihom. Na meniju so okusne lokalne specialitete in široka izbira vin.
- Restavracija 2: Restavracija ob jezeru, znana po svežih morskih jedeh in osupljivem razgledu. Gostje lahko uživajo v romantični večerji ob slikoviti pokrajini.
- Bar 1: Živahen bar, ki ponuja širok izbor koktajlov, piv in žive glasbe. Priljubljeno mesto za après-ski in večerno zabavo.
- Bar 2: Trendovski bar, znan po inovativnih koktajlih in elegantnem vzdušju. Gostje se lahko sprostijo in uživajo v živahnem vzdušju.

6. Letni dogodki:

Zell am See gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto, med njimi športne dogodke, koncerte in festivale. Nekateri izmed opaznejših dogodkov vključujejo Zell Summer Night Festival, na katerem se odvijajo koncerti v živo, stojnice s hrano in ognjemet, ter evropsko prvenstvo v odbojki na snegu, kjer se najboljši športniki pomerijo v edinstvenem zimskem okolju. Ti dogodki prispevajo k živahnemu vzdušju v Zell am See in ponujajo dodatne možnosti za zabavo obiskovalcem.

7. Priporočilo:

Zell am See je destinacija, ki ponuja nekaj za vsakogar,

Zell am See

Smučišče Zell am See

Splošne informacije

Min. višina: 757 m
Max. višina: 2000 m

Povezave

Letališče: Salzburg, 90 km
Železniška postaja: Zell am See, km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 77 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 20 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 25 km
Rdeča: 27 km
Črna: 25 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača