Smučanje Zreče

Terme Zreče

Kje se nahajajo »Terme Zreče«?
Na obrobju Pohorja, v objemu narave najdemo prikupno mestece Zreče. V samem središču se nahajajo Terme Zreče, ki svoje obiskovalce razvajajo tako v poletnih kot tudi zimskih dneh.

Za koga so primerne »Terme Zreče«?
V termah Zreče so dobrodošli vsi obiskovalci, ki si želijo oddiha v urejenih bazenih, napolnjenih z zdravilno akratotermalno vodo, ki na telo vpliva blagodejno in pomaga pri rehabilitaciji celotnega telesa.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Zreče«?
Voda v izviru privre na plano pri 34,5 °C, nato pa jo v termah primerno prilagodijo na temperaturo od 27 °C do 35°C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Zreče«?
Na bogatih 1600 m2 najdemo veliko raznolikost bazenov. Notranji bazeni ponujajo 4 bazene za namakanje, med njimi so rekreacijski bazen, otroški čofotalnik, terapevtski bazen ter 2 masažna bazena, ki se nahajata v zastekljenem zimskem vrtu. Zunanji bazeni povečajo našo izbiro užitkov, tu se nahaja zimsko – letni bazen, ki je odprt v vseh letnih časih, v času poletne sezone pa se pridružita še letni bazen in Gozdni vodni park s hitrimi drčami in tobogani.

Kakšne so savne v »Termah Zreče«?
Savna vas je dom mirnih kotičkov, petih finskih savn s kristalno ali barvno terapijo, dvema parnima savnama z vonjem pohorskih zelišč in dvema infrardečima savnama, ki ogrevata telo z naravnimi vibracijami svetlobe.

Aktivnosti za otroke v »Termah Zreče«?
Za otroke je na voljo Gozdni vodni park s drčami in tobogani in otroški čofotalnik.

Aktivnosti za odrasle v »Termah Zreče«?
Za pridobivanje mišic, oblikovanje telesa ali preganjanje stresa so tu fitnes, nogometno igrišče, odbojkarsko igrišče in športna dvorana, ki omogočajo, da tudi na oddihu ostanete v formi. Masaže in sprostitvene tretmaje ponuja Wellness IDILA, kjer terapevti s pomočjo naravnih dobrin poskrbijo za vaše dobro počutje.Dodatne
Aktivnosti v okolici »Terme Zreče«?
Na Pohorju ni nikoli dolgčas! V neposredni bližini Term Zreče se nahaja Zdraviliški park s Srčkovo učno potjo, ki je idealna za kratek sprehod ali počitek med drevoredi. 15 km stran se nahajajo smučarske in tekaške proge na Rogli, v poletnih mesecih pa je Rogla odlično izhodišče za pohode po naravnih poteh Pohorja ter raj za kolesarjenje, tu se nahaja tudi Bike park Rogla. Aktivnosti pa so primerne tako za družine z otroki, starejše, kot tudi za bolj izkušene športnike, saj je izbira aktivnosti neskončna. Pohodne poti so označene vse od lahkih poti do preizkušenj. Pot med krošnjami je najnovejša atrakcija, ki privablja staro in mlado. Priljubljene točke izletov so obisk Lovrenških jezer, adrenalinsko sankanje Zlodejevo, farma Arbajter z jeleni, vzpon na Osankarico z ogledom muzejske zbirke o Pohorskem bataljonu. V Škalcah, 7 km od Term Zreče, se nahaja golf igrišče z 9 luknjami. Le nekaj korakov od Term se nahaja umetno jezero, ki je primerno za ribolov.

Restavracije v bližini »Term Zreče«:
V le nekaj deset metrov od Term Zreč so gostom na voljo najbližje restavracije. V okolici pa se ponuja širok nabor od preprostih lokalnih gostiln do vrhunskih restavracij.

Živilske trgovine v bližini »Term Zreče«
Vsa pomembna infrastruktura se nahaja v neposredni bližini Term Zreče, trgovina z živili je oddaljena le nekaj sto metrov stran.

Smučišče Zreče

Zreče

Splošne informacije

Min. višina: 1050 m
Max. višina: 1517 m

Povezave

Letališče: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, 100 km
Železniška postaja: Celje, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 12 km
Steze za tek na smučeh: 18 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 2 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača