Terme Zreče

Kje se nahajajo »Terme Zreèe«?
Na obrobju Pohorja, v objemu narave najdemo prikupno mestece Zreèe. V samem središèu se nahajajo Terme Zreèe, ki svoje obiskovalce razvajajo tako v poletnih kot tudi zimskih dneh.

Za koga so primerne »Terme Zreèe«?
V termah Zreèe so dobrodošli vsi obiskovalci, ki si želijo oddiha v urejenih bazenih, napolnjenih z zdravilno akratotermalno vodo, ki na telo vpliva blagodejno in pomaga pri rehabilitaciji celotnega telesa.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Zreèe«?
Voda v izviru privre na plano pri 34,5 °C, nato pa jo v termah primerno prilagodijo na temperaturo od 27 °C do 35°C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Zreèe«?
Na bogatih 1600 m2 najdemo veliko raznolikost bazenov. Notranji bazeni ponujajo 4 bazene za namakanje, med njimi so rekreacijski bazen, otroški èofotalnik, terapevtski bazen ter 2 masažna bazena, ki se nahajata v zastekljenem zimskem vrtu. Zunanji bazeni poveèajo našo izbiro užitkov, tu se nahaja zimsko – letni bazen, ki je odprt v vseh letnih èasih, v èasu poletne sezone pa se pridružita še letni bazen in Gozdni vodni park s hitrimi drèami in tobogani.

Kakšne so savne v »Termah Zreèe«?
Savna vas je dom mirnih kotièkov, petih finskih savn s kristalno ali barvno terapijo, dvema parnima savnama z vonjem pohorskih zelišè in dvema infrardeèima savnama, ki ogrevata telo z naravnimi vibracijami svetlobe.

Aktivnosti za otroke v »Termah Zreèe«?
Za otroke je na voljo Gozdni vodni park s drèami in tobogani in otroški èofotalnik.

Aktivnosti za odrasle v »Termah Zreèe«?
Za pridobivanje mišic, oblikovanje telesa ali preganjanje stresa so tu fitnes, nogometno igrišèe, odbojkarsko igrišèe in športna dvorana, ki omogoèajo, da tudi na oddihu ostanete v formi. Masaže in sprostitvene tretmaje ponuja Wellness IDILA, kjer terapevti s pomoèjo naravnih dobrin poskrbijo za vaše dobro poèutje.Dodatne
Aktivnosti v okolici »Terme Zreèe«?
Na Pohorju ni nikoli dolgèas! V neposredni bližini Term Zreèe se nahaja Zdraviliški park s Srèkovo uèno potjo, ki je idealna za kratek sprehod ali poèitek med drevoredi. 15 km stran se nahajajo smuèarske in tekaške proge na Rogli, v poletnih mesecih pa je Rogla odlièno izhodišèe za pohode po naravnih poteh Pohorja ter raj za kolesarjenje, tu se nahaja tudi Bike park Rogla. Aktivnosti pa so primerne tako za družine z otroki, starejše, kot tudi za bolj izkušene športnike, saj je izbira aktivnosti neskonèna. Pohodne poti so oznaèene vse od lahkih poti do preizkušenj. Pot med krošnjami je najnovejša atrakcija, ki privablja staro in mlado. Priljubljene toèke izletov so obisk Lovrenških jezer, adrenalinsko sankanje Zlodejevo, farma Arbajter z jeleni, vzpon na Osankarico z ogledom muzejske zbirke o Pohorskem bataljonu. V Škalcah, 7 km od Term Zreèe, se nahaja golf igrišèe z 9 luknjami. Le nekaj korakov od Term se nahaja umetno jezero, ki je primerno za ribolov.

Restavracije v bližini »Term Zreèe«:
V le nekaj deset metrov od Term Zreè so gostom na voljo najbližje restavracije. V okolici pa se ponuja širok nabor od preprostih lokalnih gostiln do vrhunskih restavracij.

Živilske trgovine v bližini »Term Zreèe«
Vsa pomembna infrastruktura se nahaja v neposredni bližini Term Zreèe, trgovina z živili je oddaljena le nekaj sto metrov stran.

Smučišče Zreče

Zreče

Splošne informacije

Min. višina: 1050 m
Max. višina: 1517 m

Povezave

Letališče: Letališèe Jožeta Puènika Ljubljana, 100 km
Železniška postaja: Celje, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 12 km
Steze za tek na smučeh: 18 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 2 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača