Na Rogli boste izkusili najboljši del zimskih športnih aktivnosti. Dokaz za to so številni stalni gostje, ki se vsako letno znova vračajo na Zreško Pohorje ter seveda šest zlatih snežink, ki jih je Rogla pridobila kot najbolje organizirano središče v Sloveniji.

Sezona na Rogli traja od pozne jeseni do zgodnje pomladi. Smučarjem zagotavljajo najmanj 100 dni smučanja na izvrstnih stezah z naravnim in umetnim snegom. Približno 100 hektarjev vzdrževanih stez za začetnike, rekreativce in tekmovalce ima 9 vlečnic in dve 4-sedežnice, pa tudi več deset km urejenih prog za tek na smučeh.

Poletje:
Rogla v sklopu s hotelom Planja razpolaga z veliko športno dvorano, ki omogoča igranje košarke, rokometa, malega nogometa, odbojke in badmintona. Ponudbo dvoranskih aktivnosti dopolnjuje mala dvorana za borilne veščine, namizni tenis, squash ter sodobno opremljen fitnes z opremo Techno gym (uteži, naprave za kardio vadbo, kolo, tekaška steza, veslač in oprema za raztezanje.

Za vse željne preizkusa svoje moči sta na voljo tudi novi umetni plezalni steni. Otroška (visoka 2,90 m) omogoča otrokom in začetnikom prosto gibanje brez varovanja; višja stena (9 m) pa je pravi izziv za rekrativce (plezanje z vrvjo).

Adrenalinsko sankališče Zlodejevo - 1.360 m dolga zavita proga je pravi adrenalinski užitek. Sani so namenjene do 2 osebam in je primerna tako za otroke kot tudi odrasle. Najbolje od vsega pa je, da vam do vrha ni treba peš: skupaj s sanmi vas na hrib pripeljejo s sedežnico. OBRATUJE TUDI POZIMI.

Zima:

Sani z vlečnimi psi, šola deskanja in smučanja, wellness, seminarji, koče na smučiščih, pohodništvo po snegu, vodeno krpljanje (2-3 ure) z možnostjo savnanja, vožnja z motornimi sanmi.

Smučišče Rogla

Splošne informacije

Min. višina: 1050 m
Max. višina: 1517 m

Povezave

Letališče: Ljubljana - Brnik, 100 km
Železniška postaja: Celje, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 12 km
Steze za tek na smučeh: 18 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 2 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača