Terme Podčetrtek

Kje se nahajajo »Terme Olimia«?
Terme Olimia se nahajajo v Podčetrtku, tik ob reki Sotli, ki meji na sosednjo Hrvaško. Od Maribora so oddaljene 60 km, od Ljubljane pa 120 km.

Za koga so primerne »Terme Olimia«?
Terme Olimia so primerne tako za družine z otroki kot za posameznike, ki si želijo miren oddih. Bazenski kompleks je deljen na več delov in vsak del je prilagojen različnim potrebam svojih gostov.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Olimia«?
Temperatura vode je v Aqua parku med 24 ° C in 32 ° C, v ostalih bazenskih kompleksih pa med 28 ° C in 35 ° C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Olimia«?
Termalni park Aqualuna skupno tvori 3000 m2 vodne površine. V parku so številni tematski bazeni, bazen za dojenčke, en bazen za majhne otroke, večji valovalni bazen, pristajalni bazen in večji sprostitveni bazen z vodnimi slapovi, zračnimi masažami in gejziri. Drugo kopališče z 2000 m2 vodnih površin., wellness Termalija, vsebuje dva dela. Prvi je namenjen družinam in je sestavljen iz labirintov bazenov: več manjših otroških bazenov z igrali, en večji bazen in en večji zunanji bazen z masažnimi šobami. Drugi del se imenuje Termalija Relax, ki predstavlja mirnejši del kopališča, zajema več whirlpoolov, en večji notranji bazen in en večji zunanji bazen, oba bazena sta opremljena z masažnimi šobami, gejziri in hitro reko. Wellness Orhidelija ima en notranji bazen in en zunanji bazen, ter več manjših bazenov z masažnimi šobami.

Kakšne so savne v »Termah Olimia«?
Wellness center Termalija ponuja Savna svet s pestro ponudbo finskih in parnih savn, skupno jih šteje 9. Prav tako savne najdemo v wellness Orhidelija, skupno jih je 8.

Aktivnosti za otroke v »Termah Olimia«?
Za otroke je na voljo bogata izbira animacij in ostala ponudba kot je biljard, namizni tenis, pikado, bowling, mini golf. Termalni park Aqualuna je raj za otroke, saj ponuja tematske bazene s tobogani, adrenalinske stolpe in druga vodna igrala. V wellnessu Termalija Family Fun najdete Oliland, igralnico za najmlajše, peskovnik in plažo za otroke, igralnico za starejše otroke (pingpong, igranje igric, interaktivne igre), 7D kino,

Aktivnosti za odrasle v »Termah Olima«?
Odrasli imajo pestro izbiro wellness programov: spa center Armonia, wellness program Orhidelija ali Termalija, center zdravja Olimia, nudistična terasa v sklopu wellness Orhidelija. V neposredni bližini term je tudi športni park Gaj. Športna dvorana goste razveseli pozimi, prav tako je vedno na voljo notranji fitnes.

Dodatne aktivnosti v okolici »Term Olimia«
V razgibani okolici Kozjanskega lahko gostje obiščejo samostan Olimje, Kočo pri čarovnici – Deželo pravljic in domišljije, Jelenov greben, Kozjanski dvor, grad Podsreda, pivovarno Haler, čebelarstvo Ilek in Kozmus ali si ogledajo čokoladnico in Planetarium.

Restavracije v bližini »Term Olimia«
Najbližja restavracija je od term Olimia oddaljena 200 metrov, malo dlje pa je na voljo več restavracij in gostišč z domačo in tujo kulinariko.

Živilske trgovine v bližini »Term Olimia«
Do živilske trgovine gostje potrebujejo 15 minut hoda, oddaljena je namreč 1,2 km.

Podčetrtek

Splošne informacije

Min. višina: 180 m
Max. višina: 211 m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje