Terme Podčetrtek

Kje se nahajajo »Terme Olimia«?
Terme Olimia se nahajajo v Podèetrtku, tik ob reki Sotli, ki meji na sosednjo Hrvaško. Od Maribora so oddaljene 60 km, od Ljubljane pa 120 km.

Za koga so primerne »Terme Olimia«?
Terme Olimia so primerne tako za družine z otroki kot za posameznike, ki si želijo miren oddih. Bazenski kompleks je deljen na veè delov in vsak del je prilagojen razliènim potrebam svojih gostov.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Olimia«?
Temperatura vode je v Aqua parku med 24 ° C in 32 ° C, v ostalih bazenskih kompleksih pa med 28 ° C in 35 ° C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Olimia«?
Termalni park Aqualuna skupno tvori 3000 m2 vodne površine. V parku so številni tematski bazeni, bazen za dojenèke, en bazen za majhne otroke, veèji valovalni bazen, pristajalni bazen in veèji sprostitveni bazen z vodnimi slapovi, zraènimi masažami in gejziri. Drugo kopališèe z 2000 m2 vodnih površin., wellness Termalija, vsebuje dva dela. Prvi je namenjen družinam in je sestavljen iz labirintov bazenov: veè manjših otroških bazenov z igrali, en veèji bazen in en veèji zunanji bazen z masažnimi šobami. Drugi del se imenuje Termalija Relax, ki predstavlja mirnejši del kopališèa, zajema veè whirlpoolov, en veèji notranji bazen in en veèji zunanji bazen, oba bazena sta opremljena z masažnimi šobami, gejziri in hitro reko. Wellness Orhidelija ima en notranji bazen in en zunanji bazen, ter veè manjših bazenov z masažnimi šobami.

Kakšne so savne v »Termah Olimia«?
Wellness center Termalija ponuja Savna svet s pestro ponudbo finskih in parnih savn, skupno jih šteje 9. Prav tako savne najdemo v wellness Orhidelija, skupno jih je 8.

Aktivnosti za otroke v »Termah Olimia«?
Za otroke je na voljo bogata izbira animacij in ostala ponudba kot je biljard, namizni tenis, pikado, bowling, mini golf. Termalni park Aqualuna je raj za otroke, saj ponuja tematske bazene s tobogani, adrenalinske stolpe in druga vodna igrala. V wellnessu Termalija Family Fun najdete Oliland, igralnico za najmlajše, peskovnik in plažo za otroke, igralnico za starejše otroke (pingpong, igranje igric, interaktivne igre), 7D kino,

Aktivnosti za odrasle v »Termah Olima«?
Odrasli imajo pestro izbiro wellness programov: spa center Armonia, wellness program Orhidelija ali Termalija, center zdravja Olimia, nudistièna terasa v sklopu wellness Orhidelija. V neposredni bližini term je tudi športni park Gaj. Športna dvorana goste razveseli pozimi, prav tako je vedno na voljo notranji fitnes.

Dodatne aktivnosti v okolici »Term Olimia«
V razgibani okolici Kozjanskega lahko gostje obišèejo samostan Olimje, Koèo pri èarovnici – Deželo pravljic in domišljije, Jelenov greben, Kozjanski dvor, grad Podsreda, pivovarno Haler, èebelarstvo Ilek in Kozmus ali si ogledajo èokoladnico in Planetarium.

Restavracije v bližini »Term Olimia«
Najbližja restavracija je od term Olimia oddaljena 200 metrov, malo dlje pa je na voljo veè restavracij in gostišè z domaèo in tujo kulinariko.

Živilske trgovine v bližini »Term Olimia«
Do živilske trgovine gostje potrebujejo 15 minut hoda, oddaljena je namreè 1,2 km.

Podčetrtek

Splošne informacije

Min. višina: 180 m
Max. višina: 211 m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje