Terme Moravske toplice

Ob izviru geotermalne vode se je pred skoraj petdeseti leti zacela zgodba, v kateri so krajani postopoma spoznavali, da si lahko obetajo koristi od tega daru narave edino, ce tudi sami postanejo del razvojnega toka. Moravske Toplice - ponujajo ugodje nastanitve, sprostitve in kopanja v dvojih termah (Terme 3000, Terme Vivat). Sama okolica vas preprica z ocarljivostjo naravnega okolja, ostanki panonske arhitekture, izdelki tradicionalne obrti, odlicno kulinariko, izvrstnimi vini in prislovicno gostoljubnostjo domacinov. Moravske Toplice so izhodišce za privlacne izlete v bližnjo in daljno okolico, kot npr.: Plecnikova "Bela golobica" v Bogojini, loncarstvo v Filovcih, Bukovniško jezero s svojimi energetskimi tockami ipd.

Na obmocju nekdanjega Panonskega morja so mnoge naravne posebnosti. Med najboljšimi je
edinstvena crna termalna voda s specificnimi zdravilnimi ucinki. Skupaj z naravnimi peloidi in razlicnimi klasicnimi in alternativnimi terapijami, kot je akupunktura, je ta voda odlicno sredstvo za pomoc pri revmatskih obolenjih, boleznih dihal in kože ter pri rehabilitaciji po poškodbah in operacijah na lokomotornem sistemu. Vrhunske terapije in storitve za dobro pocutje dopolnjuje obilje sprostitvenih, rekreativnih in zabavnih možnosti.

Kje se nahajajo »Terme 3000 - Sava Hotels & Resorts«?
Terme 3000 se nahajajo v Moravskih Toplicah, obdane so s prijetnim hotelskih in apartmajskim naseljem, na drugi strani pa imajo pogled na golf igrišče Livada.

Za koga so primerne »Terme 3000 - Sava Hotels & Resorts«?
Terme so primerne za družine z otroki vseh starosti.

Kakšna je temperatura vode v »Termah 3000 - Sava Hotels & Resorts«?
Temperature vode v bazenih znaša med 28 °C in 38 °C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme 3000 - Sava Hotels & Resorts«?
Notranje termalno kopališče meri približno 2000 m2, sestavljajo ga naslednji bazeni: otroški bazen s toboganom, natur bazen s črno termo – mineralno vodo, trije bazeni s termalno vodo in več whirlpoolov. Zunanji del kopališča meri 3.127,30 m2. Tvorijo ga trije zunanji termalni bazeni, en otroški bazen, skakalni bazen s skakalnico in whirlpool.

Kakšne so savne v »Termah 3000 - Sava Hotels & Resorts«?
Zgornji del notranjega kopališča je namenjen trem savnam: turški, finski in infrardeči.

Aktivnosti za otroke v »Termah 3000 - Sava Hotels & Resorts«?
Otrokom je predvsem namenjen zunanji del kopališča. Ponuja neskončno zabavo z animatorji, na razpolago je veliko toboganov tako družinskih kot adrenalinskih (hitri tobogan Aqualoop, prosti pad Kamikaze). V kopališkem parku je tudi travnik z otroškimi igrali, peskovnikom, skakalnim gradom in trampolini.

Aktivnosti za odrasle v »Termah 3000 - Sava Hotels & Resorts«?
Odrasli se razveselijo wellness programov, ki nudijo različne tretmaje, masaže in nege telesa. Wellness center Thermalium ponuja kopeli za lajšanje bolečin in lepotilno ter medico nego.

Dodatne aktivnosti v okolici »Term 3000 - Sava Hotels & Resorts «
Za izlet v naravo lahko obiskovalci izbirajo med obiskom Dobrovnika – tropskega vrta, Bukovškega jezera z energijskimi točkami ali pa obiščejo grad Murska Sobota, dvorec Rakičan, muzej lončarstva v Filovcih.

Restavracije v bližini »Term 3000 - Sava Hotels & Resorts«
Nekaj restavracij se nahaja v neposredni bližini kopališča, le nekaj sto metrov stran. Prekmurske domače gostilne in kmečki turizmi v okolici Moravskih toplic pa so znani po svoji gostoljubnosti, tradicionalnih specialitetah in vinu.

Živilske trgovine v bližini »Term 3000 - Sava Hotels & Resorts «
Najbližja trgovina z živili je od term oddaljena le 400 metrov.

Kje se nahajajo »Terme Vivat«?
Terme Vivat se nahajajo v središču Moravskih Toplic, 7 km od Murske sobote.

Za koga so primerne »Terme Vivat«?
Oddih v termah Vivat je primeren za vse, ki si želijo mirnega oddiha, predvsem pare, seniorje in družine z majhnimi otroki.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Vivat«?
Temperatura vode v notranjem rekreacijskem bazenu znaša 34 °C, v zunanjem rekreacijskem bazenu 33 °C, bazeni s črno termalno vodo imajo 39 °C, whirlpool ima 37 °C, otroški bazen ima 35 °C in olimpijski bazen ima 26 °C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Vivat«?
Notranji del bazenskega kompleksa obsega en rekreacijski bazen s slapovi in vodnimi masažami, več whirpoolov in en otroški bazen. Poseben del, samo za odrasle osebe, zajema bazen z črno termalno vodo. Zunanji del obsega olimpijski bazen, en otroški bazen, en izplavalni bazen in en bazen z črno termalno vodo. Skupno je vodnih površin okoli 2.000 m2.

Kakšne so savne v »Termah Vivat«?
Savne lahko obiskovalci koristijo tako v notranjih kot zunanjih površinah. Notranji svet savn zajema 4 različne savne: finska, turška, infrardeča in zeliščna savna. Zunanji svet savn pa ima dve posebni savni, tilarium in tematsko savno.

Aktivnosti za otroke v »Termah Vivat«?
Za otroke je na kopališču na voljo otroški bazen brez igral.

Aktivnosti za odrasle v »Terme Vivat«?
Za odrasle osebe wellness center nudi pester izbor masaž in neg telesa, poleg pa je možen obisk salona tajskih masaž. Za aktivne počitnice terme Vivat ponujajo športno dvorano za športe kot so rokomet, košarka, dvoranski nogomet in namizni tenis.

Dodatne aktivnosti v okolici »Term Vivat«
Za izlet v naravo lahko obiskovalci izbirajo med obiskom Dobrovnika – tropskega vrta, Bukovškega jezera z energijskimi točkami ali pa obiščejo grad Murska Sobota, dvorec Rakičan, muzej lončarstva v Filovcih.

Restavracije v bližini »Term Vivat«
Terme Vivat so obkrožene s pestro izbiro restavracij, zato ni potrebna dolga vožnja do sosednjih mest.

Živilske trgovine v bližini »Term Vivat«
Živilska trgovina je oddaljena 450 metrov.

Moravske toplice

Splošne informacije

Min. višina: 155 m
Max. višina: 187 m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje