Terme Laško

Kje se nahajajo »Terme Laško«?
Terme Laško ležijo ob reki Savinji, v mirnem okolju. Nad termami se nahaja Hum, tako imenovan Laški Triglav. Sprehajalnih poti nikoli ne zmanjka, do centra Laška vas loči le 15 minut hoda ob strugi Savinje.

Za koga so primerne »Terme Laško«?
Destinacija je primerna za družine z otroki, prav tako je primerna za seniorje in ljudi, ki potrebujejo rehabilitacijo.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Laško«?
Temperatura vode v bazenu z valovi znaša 31 °C, rekreacijsko masažni bazen ima 32 °C, whirlpooli imajo 34 °C, hitra reka ima 32 °C, otroško notranje vodno zabavišče in otroški zunanji bazen imata 32 °C, plavalni bazen ima med 26 °C in 27 °C, kristalni masažni zunanji whirlpool ima med 32 °C in 34°C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Laško«?
V vodnem parku Laško najdemo široko ponudbo bazenov. Pod stekleno kupolo so na voljo: bazen z valovi, rekreacijsko - masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, hitra reka, otroško vodno zabavišče, trije whirlpooli nad bazenom, Kneippov kotiček, tobogan. Na zunanjih površinah so na voljo: rekreacijsko-masažni bazen, povezan z notranjim, plavalni bazen, otroški bazen z igrali in tobogani, kristalni bazen, vodna drča, tobogan.

Kakšne so savne v »Termah Laško«?
Moderne savne se razprostirajo na 675 m2. Zajemajo sedem savn, Na voljo sta dve finski savni, parna savna, infrardeča savna, savna Kristal, Laconium z aromo in savna Sanarium.

Aktivnosti za otroke v »Termah Laško«?
Otroci so deležni zabave v notranjih in zunanjih otroških bazenih s tobogani, hitri reki in na drči. Animacije vključujejo aktivnosti v bazenih ob njih: tudi risanje in družabne igre. Na robu zdraviliščnega parka so postavljena ekološka igrala na prostem.

Aktivnosti za odrasle v »Termah Laško«
Za odrasle je prava sprostitev v wellnessu, ki ponuja masaže in različne tretmaje (pivovski wellness).

Dodatne aktivnosti v okolici »Term Laško«
Športne aktivnosti vključujejo pohod na Hum, Rečiško dolino in dolino Gračnice. Zanimiv je obisk gradu Tabor ali obisk Kartuzije Jurklošter ali obisk razlih muzejev kot so muzej Laško, Rudarski muzej, Aškerčeva domačija na Senožetih ali muzej Elektroprenosa Fala – Laško.

Restavracije v bližini »Term Laško«
Restavracij je na območju Laška veliko, dostopne so nekaj korakov stran.

Živilske trgovine v bližini »Term Laško«
V bližnji okolici je več trgovin z živili, najbližja je od term Laško oddaljena 500 metrov.

Laško

Splošne informacije

Min. višina: 210 m
Max. višina: 227 m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje