Rekreacijsko-turistični center Krvavec je najbližje smučarsko središče mednarodnemu letališču (Ljubljana – Brnik, 8 km) v Evropi. Oddaljen je le 25 km od Ljubljane in 40 km od Bleda. Paketi ponudbe vam omogočajo smučanje na Krvavcu in nastanitev v Ljubljani, Kranju ali na Bledu. Središče nudi 26 km dobro ohranjenih stez na 1450 m – 1971 m nadmorske višine, ki omogočajo najboljše pogoje za smučanje na naravnem in umetnem snegu. Zaradi ugodne lege se smučarska sezona lahko prične že konec novembra in lahko traja več kot 150 dni, do začetka maja. Središče zagotavlja 100 dni smučanja vsako sezono.
Najnovejša naprava na Krvavcu je 6-sedežnica, ki pelje smučarje od Gospinice na vrh Krvavca v manj kot petih minutah. Steze so prilagojene tako začetnikom kot profesionalcem. Bogat dodatni paket vključuje smučarsko šolo, izposojo in servisiranje opreme, poligon za začetnike in igrišče za otroke, zaradi česar je privlačen za začetnike. Prijetno ozračje, hrana in pijača ter številne zabave bodo poskrbeli za prijetno bivanje.

Kolesarjenje

Krvavec poleti ponuja množico prog za gorsko kolesarjenje in kolesarski spust (downhill).

gk4 Gorska kolesarska pot Krvavec. Trasa: spodnja postaja kabinske žičnice (609m)- Ambrož pod Krvavcem - Jezerca - zgornja postaja kabinske žičnice - Tiha dolina - antenska postaja Krvavec - Razor (1809).

Pohodništvo

Krvavec se poleti prelevi v gostoljubno oazo za vse ljubitelje pohodništva. Svež gorski zrak, čudoviti razgledi, odlična domača hrana ter urejene pohodniške poti so zagotovilo za izjemno visokogorsko izkušnjo.

Krvavec je izhodišče za številne planinske ture do vrhov Kamniško-Savinjskih Alp: Vrh Korena čez Ježe, Kalški Greben čez Dolge Njive, Planina Koren, Kompotela, Mokrica, Kokra, Davovec.

Smučišče Krvavec

Splošne informacije

Min. višina: 1450 m
Max. višina: 1971 m

Povezave

Letališče: Ljubljana - Brnik, 8 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 25 km
Najdaljša steza: 2 km
Steze za tek na smučeh: 4 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Črna: 6 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača