Terme Čatež

Kje se nahajajo »Terme Èatež«?
Terme Èatež se nahajajo v Èatežu ob Savi, ki je od Ljubljane oddaljen 105 km.

Za koga so primerne »Terme Èatež«?
Terme Èatež so zelo primerne za družine z otroki, saj ponujajo veliko aktivnosti za vso družino.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Èatež«?
Temperatura vode otroškega bazena na zimski termalni rivieri znaša 32 °C, veèjega plavalnega bazena prav tako 32° C, bazen z valovi ima 31 ° C. Manjši masažni bazeni imajo temperaturo vode do 37° C. Zunanji otroški bazeni ter poèasna reka imajo temperature vode 32 °C, olimpijski bazen ima temperature med 27 ° C in 29 °C, bazen z valovi, drèami in slapovi pa ima 31 ° C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Èatež«?
Terme Èatež imajo kar 10.000 m2 vodnih površin na poletni rivieri. Ta je sestavljena iz manjšega bazena kjer leži gusarski otok, otroškega bazena na poèasni reki, pristajalnega bazena z tobogani in drèami, olimpijskega bazena, veè vroèih bazenèkov, olimpijskega bazena, bazena z valovi in dvojnega velikega bazena. Zimska termalna riviera zajema en mali otroški bazen, bazen pri gusarski ladji, en velik bazen nepravilnih oblik, en bazen z valovi, bazen s toboganom in drèo ter veè masažnih bazenov.

Kakšne so savne v »Termah Èatež«?
Savne lahko gostje term obišèejo v Savna parku v zimski termalni rivieri, v Spa in Wellness centru ali v Centru zdravja in lepote. V slednji goste prièaka jupitrova savna – finska, zunanja in notranja savna. V Savna parku je najveèja izbira savn: kristalna savna, parna savna, ekstremna savna, indijanska savna na prostem, solna savna, infrardeèa savna, finska aroma savna, aquaviva savna. Spa in Wellness ponuja finsko in bio savno.

Aktivnosti za otroke v »Termah Èatež«?
Za otroško zabavo je v termah Èatež poskrbljeno. V zimski in poletni rivieri se nahajajo tobogani, drèe in ostala zabavna igrala v vodi. Na bazenih je poskrbljeno tudi za animacijo. V kompleksu je igralnica z raznimi arkadnimi igrami.

Aktivnosti za odrasle v »Termah Èatež«?
Odrasli se sprošèajo v wellness centrih, fitnesu, športni dvorani ali na zunanjih površinah, ki so namenjene igranju odbojke, nogometa ali tenisa.

Dodatne aktivnosti v okolici »Term Èatež«
V okolici je mnogo kolesarskih poti za odkrivanje Bizeljskega, prav tako na svoj raèun pridejo ljubitelji sprehajalnih poti po Gorjancih. Priljubljene izletne toèke so obisk gradu Mokrice, gradu Brežice ali Bizeljskega gradu, obisk Posavskega muzeja in Viteške dvorane.

Restavracije v bližini »Term Èatež«
V kopališkem kompleksu je poskrbljeno za prehrano, veè restavracij pa je na voljo v središèu mesta Èatež ob Savi ali bližnjih Brežicah.

Živilske trgovine v bližini »Term Èatež«
Najbližja trgovina s živili se nahaja tik ob termalni rivieri.

Čatež

Splošne informacije

Min. višina: 150 m
Max. višina: 156 m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje