Terme Čatež

Kje se nahajajo »Terme Čatež«?
Terme Čatež se nahajajo v Čatežu ob Savi, ki je od Ljubljane oddaljen 105 km.

Za koga so primerne »Terme Čatež«?
Terme Čatež so zelo primerne za družine z otroki, saj ponujajo veliko aktivnosti za vso družino.

Kakšna je temperatura vode v »Termah Čatež«?
Temperatura vode otroškega bazena na zimski termalni rivieri znaša 32 °C, večjega plavalnega bazena prav tako 32° C, bazen z valovi ima 31 ° C. Manjši masažni bazeni imajo temperaturo vode do 37° C. Zunanji otroški bazeni ter počasna reka imajo temperature vode 32 °C, olimpijski bazen ima temperature med 27 ° C in 29 °C, bazen z valovi, drčami in slapovi pa ima 31 ° C.

Koliko vodnih površin imajo »Terme Čatež«?
Terme Čatež imajo kar 10.000 m2 vodnih površin na poletni rivieri. Ta je sestavljena iz manjšega bazena kjer leži gusarski otok, otroškega bazena na počasni reki, pristajalnega bazena z tobogani in drčami, olimpijskega bazena, več vročih bazenčkov, olimpijskega bazena, bazena z valovi in dvojnega velikega bazena. Zimska termalna riviera zajema en mali otroški bazen, bazen pri gusarski ladji, en velik bazen nepravilnih oblik, en bazen z valovi, bazen s toboganom in drčo ter več masažnih bazenov.

Kakšne so savne v »Termah Čatež«?
Savne lahko gostje term obiščejo v Savna parku v zimski termalni rivieri, v Spa in Wellness centru ali v Centru zdravja in lepote. V slednji goste pričaka jupitrova savna – finska, zunanja in notranja savna. V Savna parku je največja izbira savn: kristalna savna, parna savna, ekstremna savna, indijanska savna na prostem, solna savna, infrardeča savna, finska aroma savna, aquaviva savna. Spa in Wellness ponuja finsko in bio savno.

Aktivnosti za otroke v »Termah Čatež«?
Za otroško zabavo je v termah Čatež poskrbljeno. V zimski in poletni rivieri se nahajajo tobogani, drče in ostala zabavna igrala v vodi. Na bazenih je poskrbljeno tudi za animacijo. V kompleksu je igralnica z raznimi arkadnimi igrami.

Aktivnosti za odrasle v »Termah Čatež«?
Odrasli se sproščajo v wellness centrih, fitnesu, športni dvorani ali na zunanjih površinah, ki so namenjene igranju odbojke, nogometa ali tenisa.

Dodatne aktivnosti v okolici »Term Čatež«
V okolici je mnogo kolesarskih poti za odkrivanje Bizeljskega, prav tako na svoj račun pridejo ljubitelji sprehajalnih poti po Gorjancih. Priljubljene izletne točke so obisk gradu Mokrice, gradu Brežice ali Bizeljskega gradu, obisk Posavskega muzeja in Viteške dvorane.

Restavracije v bližini »Term Čatež«
V kopališkem kompleksu je poskrbljeno za prehrano, več restavracij pa je na voljo v središču mesta Čatež ob Savi ali bližnjih Brežicah.

Živilske trgovine v bližini »Term Čatež«
Najbližja trgovina s živili se nahaja tik ob termalni rivieri.

Čatež

Splošne informacije

Min. višina: 150 m
Max. višina: 156 m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje