Smučarsko središče Kanin-Bovec je edino smučarsko središče v Sloveniji nad 2000 m nadmorske višine, kar omogoča, da smučarska sezona traja od decembra do začetka maja.

Kanin-Bovec je pravo visokogorsko smučarsko središče, daleč nad drevesno mejo v pravi alpski atmosferi. Zaradi višine proge le redko zamrznejo in tako omogočajo smučanje na suhem snegu skozi celo zimo. Posebnost Kanina je njegova sončna lega ter čudovit razgled na osrčje Alp in Sredozemlje. Ob dobri vidljivosti lahko celo preštejete ladje v Tržaškem zalivu.

Središče Kanin-Bovec je pravi raj za vse tiste, ki želijo svoj oddih preživeti kar se da aktivno. Poleg smučanja, tako alpskega kot turnega, in deskanja na smučišču, so na voljo še proge za smučarski tek, sankaške proge, tisti bolj adrenalinske narave pa si lahko privoščijo skok s padalom in mnoge druge aktivnosti, ki jih v Bovcu ne primanjkuje.

Po napornem smučarskem dnevu si privoščite odlično pojedino v eni od mnogih pristnih bovških gostiln, preživite noč v enem izmed hotelov ali apartmajev, ter se zjutraj pred smučanjem prebudite ob jutranji kavi in se posladkate z rogljički v kakšni dobri kavarni v Bovcu.

(Photo copyright: Kanin TB)

Smučišče Bovec

Splošne informacije

Min. višina: 1100 m
Max. višina: 2292 m

Povezave

Letališče: Ljubljana, 125 km
Železniška postaja: Tarvisio, 20 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 30 km
Najdaljša steza: 2 km
Steze za tek na smučeh: 15 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 6 km
Rdeča: 22 km
Črna: 2 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača