Vrhovi Sassolungo, Sciliar, Cir in skupina Sella obkrožajo smučarsko področje Val Gardene in Alp di Siusi s 84 vlečnicami in 176 km smučarskih prog.

Dostop do smučišč je iz smučarskih središč Ortisei, S. Cristina in Selva. V zadnjih letih so uredili smučarsko povezavo med skoraj vsemi smučišči celotne Val Gardene in Alp di Siusi. Osrednje smučarske prireditve so tekme za svetovni pokal na Sasolongu, Ciru, Tre, Secedi in Mont Seuri. Z dodatnimi 120 vlečnicami in 334 km smučarskih prog se lahko popeljete po daleč naokrog znani Sellarondi. Alpe di Siusi so postale z novima gondolama iz Siusi (Castelrotto/Fie) in Ortisea ter s posodobitvijo vlečnic na samem smučišču pravi družinski smučarski raj. Tu lahko uživate v hitrih spustih po strminah, se spočijete in si ponovno napolnite baterije.
Pravi atrakciji pa sta "Skitour Gardena World Ski Championship 1970" in "Skitour Witches". Ne zamudite ju!

Otroška smučišča, otroške vlečnice, varstvo za otroke, park za otroke, otroški tekoči trak; najem smuči, telemark smuči, snowboardov, smuči za turno smuko ter ostale smučarske opreme. Najem avtomobila. Apres ski, pohod v snegu, bari, koče, restavracije, diskoteke, pubi, drsališče, curling, dvoranski tenis, spuščanje po snežnem toboganu, wellness.

Smučišče Val Gardena

Splošne informacije

Min. višina: 1240 m
Max. višina: 2450 m

Povezave

Letališče: Bolzano, 40 km
Železniška postaja: Chiusa, 20 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 175 km
Steze za tek na smučeh: 115 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 52 km
Rdeča: 105 km
Črna: 18 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača