Smučarsko središče Marilleva je povezano s smučiščema Madona di Campiglio in Folgarida.

Marilleva je razdeljena na 3 področja: Marilleva 1400, Marilleva 900 in dolino Val di Sole.

Marillevo 1400 najdete na 1400 m nadmorske višine, neposredno na smučišču. V vasi so veliki apartmajski kompleksi, ki so praktično vsi ali na smučišču ali v neposredni bližini. V vasi je tudi nekaj barov, restavracij, trgovine in diskoteka.

Marilleva 900 je ob vznožju gore in do smučišča Marilleva 1400 vas popelje gondola. Gondola vas na vrh popelje v le 7 minutah. Med Marillevo 900 in 1400 žal ni smučišča. Marilleva 900 ima nekaj apartmajskih kompleksov, njena prednost pa je lažji in hitrejši dostop do ostalih smučišč, ki jih lahko obiščete, če kupite smučarsko vozovnico Dolomiti Superskirama. Za dostop od apartmajev do gondole ne potrebujete avtomobila.

Dolina Val di Sole (dolina sonca) pa je malo oddaljena od spodnje postaje gondole, vendar po celotni vasi krožijo ski busi. Večina hotelirjev pa ima tudi lastne kombije, s katerimi prevažajo goste do smučišča in nazaj. Dolina je s smučiščem neposredno povezana le v vasi Comezzadura. V Val di Sole ni velikih apartmajskih kompleksov, ampak so tipične italijanske vasice, sestavljene iz manjših zasebnih hiš in hotelov. Tisti, ki raje počitnikujete v tradicionalnem okolju gorskih vasic, lahko bivate v Mezzani, Ossani, Pellizzanu, Comezzaduri …

Smučarska vozovnica Folgarida Marilleva vam omogoča neomejeno smučanje v teh dveh centrih, ki sta med seboj povezana, lahko pa na poti v Madonno di Campiglio (na smučeh) dokupite dnevni obisk tega smučišča. Obstajata še dve različni smučarski vozovnici: Dolomiti Skirama – omogoča 1-kratni obisk ostalih smučišč in Dolomiti Superskirama – omogoča neomejeno smučanje na celem območju.

V bližini so tudi Terme Peio in ledenik Presena na prelazu Passo Tonale, ki je tudi smučišče.

Destinacija ponuja ugodno in dobro smuko.

Smučišče Val di Sole - Marilleva

Splošne informacije

Min. višina: 814 m
Max. višina: 2180 m

Povezave

Letališče: Verona, 156 km
Železniška postaja: Daolasa-Marilleva 900, km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 150 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 29 km
Rdeča: 8 km
Črna: 4 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača