Smučanje Val di Fiemme Alpe Cermis

Sonce in sneg, zabava in sprostitev v neokrnjeni naravi. Lega smučišč vam zagotavlja kakovostno snežno odejo tudi v manj ugodnih snežnih razmerah.

Postrežba, prijaznost in strokovnost v gorskih kočah, kjer vam postrežejo z lokalnimi specialitetami, čudovito urejena smučišča, smučarske šole, sposoja smučarske opreme, otroški vrtec “Mondo Bimbi” (Children’s World).
Šport in zabava na naših smučiščih, smučišča tako za začetnike na višini 2000 metrov (dostop je z gondolo) kot tudi za izkušene smučarje, 5 km dolga Olimpia z višinsko razliko 1.100 metrov bodo zadovoljili potrebe prav vsakega smučarja.

Cavalese je osrednje mesto v Val di Fiemme z 3.600 prebivalci. Razteza se prek rečne in ledeniške terase, ki se počasi spušča proti dolini. V mestu Cavalese so pomembne javne ustanove (npr. bolnica) ter uradi. Pozimi nudi številne vlečnice, še posebno na smučarskem področju Alp Cermis, na dnu doline in v Lavaze Pass pa tudi proge za tek na smučeh. Poleti pa ponujajo številne ekskurzije in pohode. Prav tako organizirajo še druge športne aktivnosti ter kulturne prireditve. Vredna ogleda je tudi stara nadškofijska palača, kjer je tudi uradni sedež okrožja.
Aktivnosti: koče, pubi, restavracije, diskoteke, pohodništvo po snegu, drsanje, apres ski ...

Smučišče Val di Fiemme Alpe Cermis

Splošne informacije

Min. višina: 860 m
Max. višina: 2250 m

Povezave

Letališče: Verona, 150 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 100 km
Najdaljša steza: 5 km
Steze za tek na smučeh: 58 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača