Smučanje Pinzolo

Pinzolo slovi po svojem gostoljubju in lepi naravi. Z vrha Doss del Sabion na 2100 m nadmorske višine, kamor vas pripelje žičnica, se odpira razgled na Dolomite in sotesko Brente, nasproti njim pa na ledenika Adamello in Presanella. Smučišča so namenjena smučarjem vseh zahtevnostnih stopenj, deskarjem na snegu in tistim, ki se želijo preizkusiti v skokih v urejenem snežnem parku. Smučarske proge so povezane s hitrim in modernim žičniškim kompleksom: 1 gondola, 7 sedežnic in 1 tekoči trak, poleg tega pa je zagotovljena tudi snežna odeja.

Pinzolo nudi 2.753 hotelskih postelj, 34.000 dodatnih hotelskih ležišč, 47 hotelov (od hotela s**** do hotela z *), 17 B&B in 10 rezidenc. Je idealen kraj za družine, saj ponuja številne aktivnosti za otroke. Pinzolo in Val Rendena pa nudijo še številne druge možnosti za športnike: od teka na smučeh na Carisolu (5 km dolga krožna proga, zvečer sta 2 km proge osvetljena) do pohoda s krplji v čudoviti dolini naravnega parka Adamello Brenta. Bolj zahtevni pa se lahko podajo z vodiči na pohod s smučmi ter na turno smuko, ledno plezanje ali pa se preizkusijo v jadralnem padalstvu.

Objekti in storitve:

Drsanje, bazen, 32 pubov, bari, 38 restavracij, diskoteka, šola jadralnega padalstva, notranji bazen, savna, masaža, fitnes in lepotni center, fitnes in lepotni center, alpski vodiči, mini klub Disney Mountain Fun

Smučišče Pinzolo

Splošne informacije

Min. višina: 800 m
Max. višina: 2100 m

Povezave

Letališče: Brescia Montichiari, 140 km
Železniška postaja: Trento, 60 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 26 km
Steze za tek na smučeh: 5 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 5 km
Rdeča: 18 km
Črna: 3 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača