Passo Tonale leži v področju Alto Adige na meji med Lombardijo in Trentinom. Obkrožajo ga gorska področja Adamello-Presanella, Ortles Cevedale in Brenta. Passo Tonale je odprt panoramski amfiteater, ki razkriva svojo čarobnost od 1884 metrov vse do 3100 metrov nadmorske višine.

Passo Tonale je že od nekdaj znano zimsko smučarsko središče. Z ledenikom Presena zagotavlja dolgo zimsko sezono.

Passo, v prevodu prelaz, je ena najvišjih italijanskih vasi. Na eni strani ledenik z dolgo progo, kjer lahko presmučate iz 3100 m na 1880 m, na drugi strani široke proge in sistem žičnic, ki so primerne za vse kategorije smučarjev ali snowboarderjev. V zadnjih letih povezava s smučiščem Ponte di Legno omogoča še tako zahtevnemu smučarju ali snowboarderju, da uživa v odličnem dopustu.

V samem Tonalu lahko najdete različne hotele in apartmaje. Vas je majhna in zato prevoznega sredstva ne potrebujete. V njej so trgovine, bari, restavracije in diskoteka. Smučišče je znano po dobri snežni pokritosti in po tem, da je izredno priljubljeno med družinami. Vsa smučišča so na prisojni strani (razen ledenika), zato je ob lepem vremenu kljub visoki nadmorski višini prijetno.

Nad Passom Tonale je ledenik Presena. Presena je eden redkih ledenikov, kjer lahko smučamo tudi poleti. Veliko možnosti ponuja tudi za freeride smučarje in boarderje.

Le nekaj kilometrov stran je Ponte di Legno. Čeprav lahko opišemo Pontedilegno kot žlahtno in elegantno mesto, je ohranilo šarm tipičnega gorskega mesta. Tiha in čarobna lega vabi, da se zlijemo z naravnim okoljem. Ponte di Legno leži na s soncem obsijani planoti na višini 1258 metrov in je zdraviliško ter turistično središče tako v poletnem kot tudi v zimskem času. Je pa tudi glavno mesto visoke doline Camonica.

V zimski sezoni so tu urejene smučarske proge vseh zahtevnostnih stopenj, vse so opremljene s snežnimi topovi, kar zagotavlja izvrstno smučanje.

Smučišče Passo Tonale, Ponte di Legno

Splošne informacije

Min. višina: 1250 m
Max. višina: 3016 m

Povezave

Letališče: BOLZANO, 100 km
Železniška postaja: Edolo, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 100 km
Steze za tek na smučeh: 24 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 21 km
Rdeča: 59 km
Črna: 20 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača