Središče leži na nadmorski višini 1550 m v prečudovitem predelu med pogorjem Brente in ledenikoma Adamello ter Presanella.

Madonna di Campiglio je postalo prepoznavno turistično mesto v drugi polovici prejšnjega stoletja. Madonna di Campiglio je bilo prefinjeno počitniško področje za bogataše Avstrije in srednje Evrope. Tukaj sta v letih 1889 in 1894 preživljala počitniške dni celo princesa Elizabeta (Sissi) in cesar Francesco Giuseppe.

Danes nudi območje 150 km prog z neverjetno zmogljivostjo 30.700 ljudi in povezavo med središčema Campiglio ter Pinzolo (povezava med središči Campiglio, Folgarida in Marilleva pa že dlje časa obstaja).

V vas se spuščajo smučišča iz 4 strani, tako da so proge zlahka dosegljive iz katerega koli predela vasi. Skozi vas teče območje za sprehajalce, kjer so trgovine priznanih blagovnih znamk, restavracije, vinoteke, bari in hoteli. V vasi sta tudi 2 znani diskoteki (Zangola - direktno na smučišču) in Des Alpes, tako da je destinacija resnično primerna za vsakogar, ki si želi pravega dopusta.

Če bi se odločili za smučarsko vozovnico Dolomiti Superskirama, pa boste lahko poleg matičnega smučišča s Folgarido in Marillevo obiskali tudi: Passo Tonale, Peio, Paganello in Folgario.

Ski bus po vasi vozi po voznem redu skozi vso zimo.

Smučišče Madonna di Campiglio

Splošne informacije

Min. višina: 850 m
Max. višina: 2504 m

Povezave

Letališče: Verona, 150 km
Železniška postaja: Tronto, 73 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 150 km
Steze za tek na smučeh: 22 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 44 km
Rdeča: 36 km
Črna: 15 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača