Smučanje Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo Dolomiti Superski: Slikovito dopustniško smučišče v dveh državah

Cortina d'Ampezzo - Dolomiti Superski je eno najbolj umeščenih smučišč v vsej Italiji in s starim dobrim občutkom Arabbe Marmolade, le da je še obdan z gozdovi in rdečimi skalnatimi gorami, zato ni čudno, da smučarji radi preživljajo svoj dopust ravno tu.

Cortina d'Ampezzo - Dolomiti Superski, ki deli mejo z Avstrijo, je slikovito območje, na katerem je nastalo več slavnih hollywoodskih filmov. Tudi smučanje je tu nekaj posebnega. Na razpolago imate 79 smučarskih prog, ki vse skupaj merijo 115 km, najdaljša pa je dolga 7 km. Najvišja nadmorska višina je tako za Italijo kot tudi za Avstrijo nekoliko nizka, saj znaša le 2930 metrov. Kljub temu pa je snega v zimskem času dovolj, saj je 95% območja možno umetno zasnežiti, če mati narava ne bi pravočasno priskrbela belih snežink. Že ime samo pove, da je smučišče povezano s celotnim območjem Dolomiti Superski z eno samo smučarsko karto - to je presenetljivih 1220 km smučišč. Na voljo je tudi 75 km prog za tek na smučeh.

CORTINA D'AMPEZZO - DOLOMITI SUPERSKI NAMESTITVE:
Na tem območju je veliko hotelov, najlepši je petzvezdnični luksuzni hotel le nekaj minut iz centra mesta. V bližini je tudi golf klub. Na voljo pa so še drugi hoteli, ki so razpršeni po vsej dolini. Možno je najti namestitev tako v Italiji kakor tudi v Avstriji, saj so cene primerljive. Malo težje je poiskati apartmaje, čeprav so ti najbolj primerni, kadar gre na dopust cela družina.

Sankanje, drsanje, teniške dvorane, curling, zimsko pohodništvo, lokali, restavracije, diskoteke, pubi, šole smučanja.

Smučišče Cortina d'Ampezzo

Splošne informacije

Min. višina: 1224 m
Max. višina: 2930 m

Povezave

Letališče: Venice - Treviso, 162 km
Železniška postaja: Calalzo di Cadore, 35 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 115 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 75 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača