Splošna lokacija:
Pula je čudovita počitniška destinacija, ki se nahaja na južnem koncu istrskega polotoka na Hrvaškem. Ta slikovito mesto je znano po bogati zgodovini, čudovitih plažah in živahni kulturi. S svojim milem sredozemskim podnebjem je Pula popolna destinacija za dopustnike, ki si želijo sprostitve in raziskovanja.

Poletje:
Za družine:
Pula ponuja širok izbor družinam prijaznih aktivnosti in znamenitosti, kot so Pula Akvarij in Narodni park Brijuni. Družine se lahko zabavajo v kristalno čistih vodah Jadranskega morja na čudovitih plažah Verudela in Medulin. Mesto tudi gosti različne dogodke in festivale skozi poletje, ki ponujajo zabavo za vse starosti.

Za skupine prijateljev:
Skupine prijateljev lahko doživijo živahno nočno življenje Pule, saj številni bari in klubi ponujajo živo glasbo in DJ sete. Zgodovinski amfiteater mesta, Arena, je obvezna postaja za tiste, ki jih zanima starodavna rimska arhitektura. Pustolovski navdušenci pa lahko raziskujejo bližnje otoke Brijuni in Cres za enodnevni izlet poln vznemirjenja.

Za pare:
Pari se lahko sprehajajo po očarljivih ulicah Pule, obloženih s kavarnami in butičnimi trgovinami. Mestni slikoviti sončni zahodi so popolni za romantičen večer ob morju. Pari se lahko tudi razvajajo s slastno lokalno kulinariko v številnih restavracijah, ki strežejo sveže morske sadeže in tradicionalne istrske jedi.

Zima:
Pula morda ni tako živahna v zimskih mesecih, vendar še vedno ponuja edinstven čar za dopustnike, ki iščejo mirno pobeg. Mestne znamenitosti, kot so Tempelj Avgusta in Sergijev slavolok, so manj obljudene, kar omogoča bolj intimno raziskovanje bogate zgodovine Pule.

Najboljši meseci za potovanje:
Najboljši meseci za potovanje v Pulo so od maja do septembra, ko je vreme toplo in sončno. Ti meseci so popolni za plažne aktivnosti, ogled znamenitosti in dogodke na prostem. Za tiste, ki se želijo izogniti gneči, pa sta april in oktober prijetna meseca z manj turisti.

Priljubljene restavracije in bari:
V radiju 5 km od središča mesta Pula, lahko dopustniki najdejo različne priljubljene restavracije in bare. Nekateri najboljši predlogi vključujejo restavracijo Farabuto, ki ponuja okusne morske jedi, in Konobo Batelina, znano po svojih svežih ribjih specialitetah. Za nočni izhod pa so priljubljene izbire Bar Uljanik in Rock Caffe za pijačo in živo glasbo.

Dogodki:
Vsako leto Pula gosti Pula Film Festival, eden najstarejših filmskih festivalov v Evropi, ki privablja filmske ustvarjalce in navdušence iz celega sveta. Mesto prav tako gosti Outlook Festival, priznani glasbeni festival s svetovno znanimi DJ-i in umetniki. Ti dogodki ponujajo edinstveno kulturno izkušnjo za obiskovalce Pule.

Priporočilo:
Za družine, ki iščejo mešanico zgodovine, kulture in sprostitve, je Pula idealna počitniška destinacija. Pari, ki iščejo romantični oddih, bodo očarani nad čarom mesta in čudovitimi sončnimi zahodi. Skupine prijateljev se lahko zabavajo v živahnem nočnem življenju in pustolovskih aktivnostih, ki jih ponuja Pula. Ne glede na vrsto dopustnika, Pula obljublja nepozabno izkušnjo, ki bo pustila trajen vtis. Obiščite Pulo vsaj enkrat v življenju in ustvarite spomine, ki bodo trajali večno.

Splošne informacije

Min. višina: m
Max. višina: m

Povezave

Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje