1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Tignes je slikovita počitniška destinacija v francoskih Alpah, v regiji Auvergne-Rhône-Alpes. Nahaja se na nadmorski višini 1.550 metrov in ponuja osupljiv razgled na okoliške gore. S svojo najvišjo točko, ki doseže impresivnih 3.456 metrov, Tignes zagotavlja nepozabno smučarsko izkušnjo v čudovitem alpskem okolju.

2. Smučišča:

Tignes se ponaša z obsežno mrežo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebnih učnih območjih, idealnih za pridobivanje ali izboljšanje smučarskih veščin. Srednje izkušeni smučarji imajo na voljo široko paleto modrih in rdečih prog, ki ponujajo mešanico izzivov in osupljivih panoram. Napredni smučarji lahko preizkusijo svoje sposobnosti na črnih progah in razburljivih možnostih za smučanje izven urejenih prog.

S skupno 300 kilometri smučišč Tignes ponuja neskončne možnosti za ljubitelje smučanja. Poleg tega je povezan s sosednjim smučiščem Val d'Isère, tvorita znani smučarski dom Espace Killy. Smučarska vozovnica, znana kot Espace Killy pass, omogoča dostop do obeh smučišč, Tignesa in Val d'Isèreja, kar smučarjem zagotavlja obsežno igrišče z več kot 300 progami.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Tignes poleti, je na voljo širok izbor aktivnosti. Smučišče ponuja posebno območje, namenjeno družinam, z različnimi atrakcijami, kot so trampolini, napihljive gradove in mini golf. Skupine prijateljev, ki iščejo avanturo, se lahko posvetijo razburljivim dejavnostim na prostem, kot so gorsko kolesarjenje, pohodništvo in plezanje. Pari se lahko sprehajajo okoli slikovitega jezera ali uživajo v sproščenem pikniku v osupljivem alpskem okolju.

Zima:

Tignes se pozimi spremeni v čarobno deželo, ki ponuja različne izkušnje za različne ciljne skupine. Družine lahko uživajo v smučarskih in deskanju na snegu za otroke, kar zagotavlja zabavno in varno okolje za otroke, da se naučijo in igrajo v snegu. Skupine prijateljev se lahko prepustijo živahnemu après-ski vzdušju, saj številne restavracije in klubi ponujajo živahno zabavo. Pari se lahko udobno namestijo v čudovitih gorskih kočah, uživajoč v romantičnih večerih ob kaminu ali razvajajočih tretmajih v spa centrih.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Tignesa poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne aktivnosti na prostem. Pozimi se smučarska sezona običajno začne konec novembra in konča začetek maja, pri čemer so najboljše snežne razmere običajno med decembrom in aprilom.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V 5-kilometrskem območju od Tignesa se nahaja več znanih restavracij in barov, ki zadovoljijo različne okuse in želje. Le Panoramic ponuja edinstveno doživetje ob več kot 3.000 metrih nadmorske višine, s čudovitim razgledom in okusno tradicionalno kulinariko. La Ferme des Trois Capucines je čudovita restavracija, znana po prijetnem vzdušju in okusnih savojskih specialitetah. Za après-ski pijačo sta priljubljeni izbiri Loop Bar in Couloir Bar, ki ponujata živahno vzdušje in širok izbor pijač.

6. Letni dogodki:

Tignes gosti različne razburljive dogodke skozi vse leto. Eden od opaznejših dogodkov je Tignes Airwaves, tekmovanje v prostem slogu smučanja in deskanja na snegu, ki privablja najboljše športnike iz celega sveta. Drugi vrhunec je glasbeni festival Live in Tignes, na katerem nastopajo znani umetniki v edinstvenem alpskem okolju. Ti dogodki dodajo dodatno plast vzdušju Tignesa in zagotavljajo zabavo za vse okuse.

7. Priporočilo:

Tignes je destinacija, ki zadovolji raznolike potrebe in želje družin, parov in skupin prijateljev. Družine bodo cenile raznoliko ponudbo aktivnosti in storitev za otroke, ki zagotavljajo nepozabne in zabavne počitnice za vse. Pari se lahko potopijo v romantično vzdušje alpskega okolja in ustvarijo nepozabne spomine skupaj. Skupine prijateljev bodo našle neskončne možnosti za avanturo in razburljivost, tako na smučišču kot izven njega. Ne glede na ciljno skupino, Tignes obljublja nepozabno počitniško izkušnjo, ki bo pustila trajen vtis. Obiščite Tignes vsaj enkrat v življenju in odkrijte čarobnost te izjemne počitniške destinacije.

Smučišče Tignes

Splošne informacije

Min. višina: 1550 m
Max. višina: 3450 m

Povezave

Letališče: Geneve, 165 km
Železniška postaja: BOURG ST MAURICE, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 150 km
Steze za tek na smučeh: 52 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 22 km
Modra: 64 km
Rdeča: 39 km
Črna: 25 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača