1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Les Menuires je slikovito smučarsko letovišče, ki se nahaja v središču francoskih Alp, natančneje v regiji Savoie. Nahaja se na nadmorski višini 1.850 metrov in ponuja osupljiv razgled na okoliške gore. Letovišče je del znanega smučarskega območja Trois Vallées, ki je največje povezano smučišče na svetu. S svojo odlično lokacijo Les Menuires omogoča enostaven dostop do obsežne mreže smučarskih prog in čudovitih alpskih pokrajin.

2. Smučarske proge in bližnja območja:

Les Menuires se ponaša z raznoliko ponudbo smučarskih prog, primerne za smučarje vseh ravni. Začetniki lahko uživajo na nežnih učnih progah in posebej namenjenih območjih za učenje, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo različne modre in rdeče proge. Napredni smučarji bodo našli zahtevne črne proge in možnosti za smučanje izven urejenih prog, kjer lahko preizkusijo svoje sposobnosti.

Skupno Les Menuires ponuja približno 160 kilometrov smučarskih prog, kar zagotavlja neskončno zabavo in navdušenje za vse obiskovalce. Poleg tega je letovišče brezhibno povezano z bližnjimi smučarskimi območji Val Thorens, Méribel in Courchevel, ki skupaj tvorijo smučarsko območje Trois Vallées. Smučarska vozovnica, znana kot "Trois Vallées Pass", omogoča dostop do več kot 600 kilometrov prog, kar ga naredi sanjsko destinacijo za ljubitelje smučanja.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiskujejo Les Menuires poleti, je na voljo številne dejavnosti in storitve, prilagojene njihovim potrebam. Letovišče ponuja široko paleto otrokom prijaznih objektov, vključno z avanturističnimi parki, mini golf igrišči in nadzorovanimi igralnimi površinami. Družine lahko uživajo tudi v pohodniških in gorskokolesarskih poteh, občudovanju čudovite alpske pokrajine.

Skupine prijateljev, ki iščejo adrenalin, se lahko prepustijo razburljivim zunanjim avanturam, kot so jadralno padalstvo, canyoning in plezanje po skalah. Les Menuires gosti tudi različne poletne festivale in dogodke, ki zagotavljajo zabavo in kulturne izkušnje za vse.

Pari, ki iščejo romantičen oddih, bodo v Les Menuiresu našli zatočišče miru. Uživajo lahko v sproščujočih sprehodih po slikovitih gorskih poteh, se razvajajo v luksuznih spa centrih ali uživajo v gurmanskih jedeh v čarobnih alpskih restavracijah.

Zima:

Med zimsko sezono se Les Menuires spremeni v zimsko pravljico, ki ponuja obilo dejavnosti in storitev za vse vrste dopustnikov. Družine lahko izkoristijo odlične smučarske šole in posebna otroška območja, ki zagotavljajo varno in prijetno izkušnjo za najmlajše. Letovišče ponuja tudi storitve varstva otrok, kar staršem omogoča, da se popolnoma posvetijo zimskim dogodivščinam.

Skupine prijateljev lahko raziskujejo obsežne smučarske proge, se ukvarjajo s snowboardingom ali freestyle smučanjem v terenskih parkih ali pa uživajo v popoldanskih aktivnostih v živahnih barih in klubih. Les Menuires ponuja živahno nočno življenje, kar zagotavlja nepozabne trenutke s prijatelji.

Pari lahko uživajo v romantičnih trenutkih s sprehodi po zasneženih pokrajinah, uživanjem v prijetnih večerih ob kaminu ali razvajanjem v spa centrih in wellness dejavnostih.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Poleti so najboljši meseci za obisk Les Menuiresa od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so zunanje dejavnosti v polnem zamahu. Julij in avgust ponujata najvišje temperature, kar je idealno za pohodništvo in raziskovanje okoliške narave.

V zimskem času Les Menuires uživa odlične snežne razmere od decembra do aprila. Vrhunec sezone za smučanje in snowboarding sta januar in februar, ko so proge dobro urejene in smučarsko letovišče je polno zimskega športa navdušencev.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od Les Menuiresa se nahaja več znanih restavracij in barov, ki ustrezajo različnim okusom in željam. Nekaj najboljših priporočil vključuje:

- La Bouitte: Restavracija z Michelinovo zvezdico, ki ponuja izvrstno francosko kulinariko z modernim pridihom. Nahaja se v Saint-Martin-de-Belleville, približno 4 kilometre stran od Les Menuiresa.

- Le Farçon: Še ena restavracija z Michelinovo zvezdico, ki se nahaja v La Tania, približno 5 kilometrov od Les Menuiresa. Specializirana je za izvrstne savojske jedi, pripravljene z lokalno pridelanimi sestavinami.

- Le K: Priljubljen après-ski bar, ki se nahaja v samem Les Menuiresu, ponuja živahno vzdušje, živo glasbo in široko izbiro pijač.

- Le Challenge: Udobna restavracija in bar, znana po svojem prijetnem vzdušju in okusni tradicionalni savojski kuhinji. Nahaja se v Les Menuiresu in ponuja priročno možnost za obiskovalce.

6. Letni dogodki:

Les Menuires gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto, ki privabljajo obiskovalce iz vsega sveta. Nekateri opazni dogodki vključujejo:

- Trois Vallées Enduro: Letno smučarsko in snowboard tekmovanje, ki poteka aprila, kjer lahko udeleženci pokažejo svoje spretnosti in tekmujejo v različnih disciplinah.

- Belleville Valley Trail: Tek na gorskih poteh, ki poteka julija in udeležencem pon

Smučišče Les Menuires

Splošne informacije

Min. višina: 1850 m
Max. višina: 2850 m

Povezave

Letališče: Chambery, 100 km
Železniška postaja: Brides-les-Bains, 27 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 160 km
Steze za tek na smučeh: 28 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 40 km
Rdeča: 90 km
Črna: 30 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača