LES ARCS

Smučarsko središče Les Arcs je del enega večjih smučarskih področij v Franciji - Paradiski! Preko 200 km odlično pripravljenih smučarskih prog, skupaj s povezanim smučiščem La Plagne, kamor vas popelje največja gondola na svetu "Vanoise Express", pa se področje ponaša s preko 425 km smučarskih prog!

Les Arcs se razteza od najnižje točke na 1200 m.n.v. pa vse do ledenika Aguille Rouge na 3226 m. Smučarske proge so primerne za vse ravni znanja. Z najvišjega vrha se lahko spustite po najdaljši progi na smučišču, ki meri 7km, najvišja višinska razlika smučišča pa je 2020m!

Nastanitve, večina teh je apartmajskih rezidenc, se nahajajo v štirih vasicah: Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 in Les Arcs 2000. Poleg smučarskih aktivnosti Les Arcs ponuja ogromno možnosti za zabavo: diskoteke, bari, restavracije, bowling, koncertne prireditve, kino, trgovine in še mnogo več!

Priporočamo vsem smučarskim zanesenjakom, ki uživajo v raznolikosti prog, skupinam prijateljev, ki jih poleg smučanja zanima tudi zabava, ter družinam, ki si želijo počitnice preživeti na enem največjih smučarskih področij v Evropi

Smučišče Les Arcs

Splošne informacije

Min. višina: 1200 m
Max. višina: 3226 m

Povezave

Letališče: Grenoble, 150 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 200 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 15 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 84 km
Rdeča: 77 km
Črna: 39 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača