1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Les 2 Alpes je priljubljena počitniška destinacija, ki se nahaja v departmaju Isère v regiji Auvergne-Rhône-Alpes na jugovzhodu Francije. Nahaja se v središču francoskih Alp, ta smučarski center se ponaša z minimalno nadmorsko višino 1.300 metrov in maksimalno nadmorsko višino 3.600 metrov, kar ga uvršča med najvišje smučarske centre v Evropi.

2. Smučišča in bližnja območja:

Les 2 Alpes ponuja široko paleto smučišč, primernih za vse stopnje smučarjev. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebnih območjih za učenje, medtem ko lahko srednje izkušeni raziskujejo obsežno mrežo modrih in rdečih prog. Napredni smučarji se lahko preizkusijo na zahtevnih črnih progah in terenih zunaj urejenih smučišč.

Z več kot 220 kilometri prog Les 2 Alpes ponuja obilico priložnosti za raziskovanje za smučarje in deskarje na snegu. Poleg tega je smučišče povezano s sosednjim smučiščem La Grave, ki nudi še več raznolikega terena za avanturistične smučarje. Smučarske vozovnice za to območje so znane kot "Les 2 Alpes - La Grave" vozovnice, ki omogočajo dostop do obeh smučišč.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Les 2 Alpes poleti, je na voljo veliko dejavnosti in storitev. Smučarsko središče ponuja poseben otroški klub, kjer se lahko otroci udeležijo različnih zunanjih dejavnosti in delavnic. Družine lahko uživajo tudi v pohodništvu, gorskem kolesarjenju in celo smučanju poleti na ledeniku.

Skupine prijateljev, ki obiščejo poleti, lahko izkoristijo živahno nočno življenje in široko paleto športov na prostem. Od jadralnega padalstva in kanjoninga do plezanja in raftinga po divjih vodah, za vsakogar, ki išče adrenalin, je nekaj.

Parom so na voljo romantični sprehodi v slikoviti alpski pokrajini, razvajanje s spa tretmaji in uživanje v gourmet obrokih v restavracijah smučarskega središča. Mirna atmosfera in čudoviti razgledi naredijo Les 2 Alpes idealno destinacijo za romantični oddih.

Zima:

Med zimsko sezono Les 2 Alpes ponuja obilo storitev in doživetij za vse vrste dopustnikov. Družine lahko svoje otroke vpišejo v smučarske šole in uživajo v družinam prijaznih dejavnostih, kot so drsanje na ledu in sankanje. Smučarsko središče nudi tudi storitve varstva otrok, kar zagotavlja brezskrben dopust za starše.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno après-ski sceno, z mnogimi bari in klubi, ki ponujajo zabavo in živo glasbo. Smučarsko središče organizira tudi različne dogodke in tekmovanja, kar prispeva k živahnemu vzdušju.

Parom so na voljo prijetni večeri ob kaminu v čudovitih kočah, uživanje v gourmet doživetjih in romantični sprehodi po zasneženi vasi. Čarobna atmosfera in raznolike dejavnosti naredijo Les 2 Alpes idealno destinacijo za pare, ki iščejo nepozaben zimski oddih.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za potovanje v Les 2 Alpes poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne dejavnosti na prostem. Pozimi se smučarska sezona običajno začne decembra in traja do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno med januarjem in marcem.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 km od Les 2 Alpes je na voljo več priljubljenih restavracij in barov, ki ponujajo raznoliko kulinarično izkušnjo. Nekateri izmed priporočenih lokalov vključujejo restavracijo La Bergerie, ki ponuja tradicionalno francosko kulinariko s čudovitim razgledom na gore, in Le P'tit Polyte, ki je znan po okusnih picah in prijetni atmosferi.

6. Letni dogodki:

Les 2 Alpes gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto. Eden od opaznejših dogodkov je svetovni pokal v deskanju na snegu, ki poteka decembra in privablja najboljše športnike iz celega sveta. Smučarsko središče organizira tudi glasbene festivale in koncerte med zimsko sezono, kar zagotavlja zabavo za obiskovalce.

7. Priporočilo:

Za družine, pare ali skupine prijateljev, ki iščejo nepozabno počitniško izkušnjo, je Les 2 Alpes obvezna destinacija. S svojo čudovito alpsko pokrajino, raznoliko ponudbo dejavnosti in odličnimi smučarskimi progami ponuja nekaj za vsakogar. Ne glede na to, ali iščete družinam prijazen oddih, romantični pobeg ali poln avanturistični izlet s prijatelji, Les 2 Alpes zagotavlja nepozaben in užiten dopust. Zaupajte MountVacation za strokovno pomoč in zanesljivo rezervacijo za vaše naslednje počitnice v Les 2 Alpes.

Smučišče Les 2 Alpes

Splošne informacije

Min. višina: 1650 m
Max. višina: 3600 m

Povezave

Letališče: Grenoble, 120 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 223 km
Najdaljša steza: 5 km
Steze za tek na smučeh: 20 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 58 km
Modra: 97 km
Rdeča: 39 km
Črna: 30 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača