1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

La Plagne je priljubljena počitniška destinacija, ki se nahaja v dolini Tarentaise v francoskih Alpah. Nahaja se v departmaju Savoie v Franciji in je del smučarskega območja Paradiski. Smučarsko letovišče ima minimalno nadmorsko višino 1.250 metrov in maksimalno nadmorsko višino 3.250 metrov, ponuja pa dih jemajoče razglede in širok izbor smučarskih možnosti.

2. Smučišča in bližnja območja:

La Plagne se ponaša z raznolikim izborom smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih smučiščih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo obsežno mrežo dobro urejenih prog. Napredni smučarji se lahko preizkusijo na strmih spustih in terenih izven urejenih prog. Skupaj je na voljo več kot 225 kilometrov smučišč.

La Plagne je povezana tudi z območjem smučišča Les Arcs, skupaj tvorita Paradiski. Z enim smučarskim vozovnicam lahko obiskovalci dostopajo do več kot 425 kilometrov smučišč, kar ga uvršča med največja smučarska območja na svetu. Smučarska vozovnica, znana kot Paradiski Pass, omogoča dostop do obeh smučišč, La Plagne in Les Arcs, kar omogoča smučarjem uživanje v različnih terenih in čudovitih razgledih na gore.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo La Plagne poleti, je na voljo veliko dejavnosti in storitev. Letovišče ponuja številne objekte primernih za otroke, vključno z avanturističnimi parki, mini golf igrišči in bazeni. Družine lahko uživajo tudi v pohodniških in gorskokolesarskih poteh, občudujejoč čudovito alpsko pokrajino.

Skupine prijateljev se lahko preizkusijo v adrenalinskih dejavnostih, kot so jadralno padalstvo, rafting na divjih vodah in canyoning. Letovišče v poletnih mesecih gosti tudi glasbene festivale in koncerte na prostem, ki zagotavljajo zabavo in živahno vzdušje.

Pari, ki iščejo romantični oddih, se lahko sprehajajo po slikoviti gorski okolici, uživajo v luksuznih spa centrih ali se zapeljejo s panoramsko kabinsko žičnico in uživajo v panoramskih razgledih. Restavracije in bari v letovišču ponujajo raznolike kulinarične užitke, idealne za romantičen večer.

Zima:

Med zimsko sezono se La Plagne spremeni v zimsko pravljično deželo. Družine lahko izkoristijo odlične smučarske šole in storitve varstva otrok, ki zagotavljajo zabavno in varno izkušnjo za otroke. Letovišče ponuja tudi dejavnosti, kot so drsanje na ledu, sankanje in pohodništvo s krpljami.

Skupine prijateljev lahko uživajo v živahnem après-ski vzdušju, saj je na voljo veliko barov in klubov, ki ponujajo zabavo in živahno vzdušje. Letovišče gosti tudi dogodke, kot so tekmovanja v deskanju na snegu in predstave prostega sloga smučanja, ki zagotavljajo vzburjenje in adrenalinske užitke za navdušence.

Pari se lahko udobno namestijo v čudovitih gorskih kočah, uživajo v romantičnih večerjah v tradicionalnih restavracijah in se sprehajajo pod luno po zasneženih pokrajinah. Spa centri v letovišču ponujajo sprostitev in pomlajevanje po dnevu na smučišču.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za potovanje v La Plagne pozimi so od decembra do aprila, ko so smučarski pogoji optimalni in proge dobro vzdrževane. V tem času lahko obiskovalci uživajo v odlični snežni odeji in živahnem vzdušju.

Poleti so najboljši meseci za obisk La Plagne od junija do septembra. Vreme je prijetno, letovišče pa ponuja širok izbor zunanjih dejavnosti in dogodkov v tem obdobju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 km od podanega geokoda so nekatere priljubljene restavracije in bari v La Plagne, med drugim:

- Le Matafan: Udobna restavracija, ki ponuja tradicionalno savojsko kuhinjo.

- Le Forperet: Očarljiva restavracija, znana po okusnih picah in razgledih na gore.

- Le Baryon: Živahen bar, ki ponuja raznoliko izbiro pijač in gosti koncerte v živo.

- Le Chaudron Magique: Unikatna restavracija, ki ponuja mešanico francoskih in mednarodnih okusov.

- Le Cocorico: Priljubljen après-ski bar z živahnim vzdušjem in široko izbiro pijač.


6. Letni dogodki:

La Plagne gosti več letnih dogodkov skozi vse leto. Eden od opaznejših dogodkov je "La Plagne Open", tekmovanje v smučanju in deskanju na snegu, ki privablja profesionalne športnike in navdušence z vsega sveta. Letovišče organizira tudi glasbene festivale in koncerte v poletni sezoni, na katerih nastopajo tako lokalni kot mednarodni umetniki.

7. Priporočilo:

La Plagne je obvezna počitniška destinacija za družine, pare in skupine prijateljev. Z raznolikim izborom smučišč, čudovito gorsko pokrajino in širokim naborom dejavnosti in dogodkov ponuja nekaj za vsakogar. Družine lahko uživajo v polni zabavi z namenskimi objekti za otroke, pari se lahko prepustijo romanci in sprostitvi, skupine prijateljev pa lahko doživijo vznemirljive pustolovščine in živahno après-ski vzdušje. Obiščite La Plagne in ustvarite nepozabne spomine

Smučišče La Plagne

Splošne informacije

Min. višina: 1250 m
Max. višina: 3250 m

Povezave

Letališče: Grenoble, 135 km
Železniška postaja: Aime la Plagne, km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 225 km
Steze za tek na smučeh: 80 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača