1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Courchevel je znan smučarski kraj, ki se nahaja v francoskih Alpah, natančneje v dolini Tarentaise v regiji Savoie. Nahaja se v Vanoise narodnem parku in ponuja osupljiv razgled na okoliške gore. Kraj se razteza na štirih različnih nadmorskih višinah, pri čemer vsaka raven ponuja edinstveno izkušnjo. Najnižja nadmorska višina je 1.300 metrov, najvišja točka pa doseže impresivnih 2.738 metrov.

2. Smučišča in bližnja območja:

Courchevel se ponaša z obsežno mrežo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih območjih za učenje, medtem ko imajo srednje izkušeni smučarji na voljo široko paleto modrih in rdečih prog. Napredni smučarji se lahko preizkusijo na črnih progah in možnostih za smučanje izven urejenih prog. Skupaj ponuja Courchevel približno 150 kilometrov smučarskih prog, kar zagotavlja nekaj za vsakogar.

Poleg tega je Courchevel del znanega smučarskega območja Trois Vallées, največjega povezanega smučarskega območja na svetu. To pomeni, da lahko obiskovalci dostopajo do obsežne mreže smučišč in krajev, vključno z Meribelom, Val Thorensom in Les Menuiresom. Smučarske vozovnice za to območje so znane kot "Three Valleys Pass" in omogočajo dostop do več kot 600 kilometrov smučarskih prog.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Courchevel poleti, je na voljo številne dejavnosti in storitve. Kraj ponuja različne otrokom prijazne objekte, vključno z avanturističnimi parki, mini golf igrišči in bazeni. Družine lahko uživajo tudi v pohodniških in gorskokolesarskih poteh, ki omogočajo raziskovanje osupljive alpske pokrajine.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno nočno življenje in družabno vzdušje v Courchevelu poleti. Kraj gosti različne dogodke in zabave, ki ponujajo obilo priložnosti za zabavo. Poleg tega so na voljo tudi aktivnosti na prostem, kot so jadralno padalstvo, canyoning in plezanje po skalah, za tiste, ki iščejo avanturistične dejavnosti.

Pari se lahko razvajajo z romantičnimi izkušnjami v Courchevelu, kot so sprehodi, tretmaji v spa centru in vrhunska kulinarika. Kraj ponuja izbiro luksuznih hotelov in koč, ki zagotavljajo popolno okolje za romantični oddih.

Zima:

Med zimsko sezono se Courchevel spremeni v zimsko pravljico, ki privablja obiskovalce iz vsega sveta. Družine lahko uživajo v različnih zimskih športih, vključno s smučanjem, deskanjem na snegu in sankanjem. Kraj ponuja smučarske šole in varstvo otrok, kar zagotavlja varno in zabavno izkušnjo za otroke.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno après-ski vzdušje v Courchevelu. Kraj se ponaša z različnimi bari, klubi in restavracijami, kjer se lahko prijatelji sprostijo in družijo po dnevu na smučišču. Poleg tega so na voljo tudi možnosti za heli-smučanje, pohodništvo s krpljami in plezanje po ledu za tiste, ki iščejo adrenalinske aktivnosti.

Pari lahko uživajo v romantičnem vzdušju Courchevela med zimsko sezono. Kraj ponuja udobne koče s kaminom, večerje ob svečah in osupljiv razgled na zasnežene gore. Pari se lahko razvajajo tudi z tretmaji v spa centru in uživajo v intimnih trenutkih v mirnem alpskem okolju.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za potovanje v Courchevel se razlikujejo glede na letni čas. Za ljubitelje zimskih športov so najboljši meseci običajno od decembra do aprila. V tem obdobju so smučišča dobro vzdrževana, snežne razmere pa so optimalne. Vendar je treba opozoriti, da je vrhunec sezone med božičnimi in novoletnimi prazniki ter med februarskimi šolskimi počitnicami, kar lahko privede do višjih cen in večje gneče.

V poletni sezoni so najboljši meseci za obisk Courchevela od junija do septembra. V tem času je vreme prijetno, gorska pokrajina pa je bujna in živahna. Obiskovalci lahko uživajo v aktivnostih na prostem, kot so pohodništvo in gorsko kolesarjenje, brez intenzivne mraza zime.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju petih kilometrov od Courchevela je na voljo več priljubljenih restavracij in barov, ki zadovoljijo različne okuse in preference. Nekatere opazne možnosti vključujejo:

- Le Chabichou: Znana restavracija z Michelinovo zvezdico, ki ponuja vrhunsko francosko kulinariko.
- La Saulire: Udobna gorska restavracija, ki streže tradicionalne savojske jedi, vključno s fondijem in raclettejem.
- Le Cap Horn: Sodobna restavracija s teraso, ki ponuja mešanico francoske in mednarodne kuhinje.
- Le Tremplin: Živahen après-ski bar z živo glasbo in živahnim vzdušjem.
- Le Milk: Trendovski bar in nočni klub, idealen za tiste, ki iščejo živahno nočno življenje.

6. Letni dogodki:

Courchevel gosti različne dogodke skozi vse leto, ki privabljajo obiskovalce z različnimi interesi. Nekateri opazni letni dogodki vključujejo Mednarodni festival ognjemetov, kjer udeleženci predstavljajo spektakularne ognjemetne predstave, in Svetovni pokal v alpskem smu

Smučišče Courchevel

Splošne informacije

Min. višina: 1850 m
Max. višina: 2738 m

Povezave

Letališče: Chambery, 110 km
Železniška postaja: Mautiers Salins, 20 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 150 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 59 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 49 km
Rdeča: 35 km
Črna: 9 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača