1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Avoriaz 1800 je osupljivo smučarsko letovišče, ki se nahaja v središču francoskih Alp, v regiji Haute-Savoie. Nahaja se na nadmorski višini 1.800 metrov in ponuja čudovite razglede na okoliške gore in doline.

2. Smučišča in bližnja območja:

Avoriaz 1800 se ponaša z raznoliko ponudbo smučišč, primernih za vse stopnje smučarjev. Začetniki lahko uživajo na nežnih učnih smučiščih in posebej namenjenih območjih za učenje, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo obsežno mrežo modrih in rdečih prog. Napredni smučarji bodo našli izziv na črnih progah in vznemirljive možnosti za smučanje izven urejenih prog.

Avoriaz 1800 je del obsežnega smučarskega območja Portes du Soleil, ki obsega več kot 650 kilometrov povezanih prog. To pomeni, da lahko obiskovalci z eno smučarsko vozovnico dostopajo do 12 smučarskih letovišč v Franciji in Švici. Smučarska vozovnica, imenovana Portes du Soleil, omogoča dostop do priljubljenih smučarskih območij, kot so Morzine, Les Gets in Chatel.

3. Doživetja poleti in pozimi:

Poleti:

Za družine Avoriaz 1800 ponuja široko paleto aktivnosti in storitev. Otroci se lahko zabavajo v vodnem parku Aquariaz, kjer so na voljo tobogani, leni reki in tropsko vzdušje. Letovišče ponuja tudi storitve varstva otrok, tako da se lahko starši sprostijo in uživajo v svojem dopustu.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo številne gorskokolesarske poti, pohodniške poti in avanturistične parke v okolici. Od adrenalinskega spusta s kolesom do slikovitih pohodov s panoramskim razgledom, Avoriaz 1800 ima nekaj za vsakogar.

Pari, ki si želijo romantičnega oddiha, se lahko razvajajo s tretmaji v spa centru, uživajo v izvrstni kulinariki in se sprehajajo po čudovitih ulicah Avoriaz 1800. Mirna gorska kulisa je popolna za romantično pobeg.

Pozimi:

Družine, ki obiščejo Avoriaz 1800 pozimi, se lahko zabavajo z različnimi dejavnostmi, kot so drsanje na ledu, sankanje in pohodništvo s krpljami. Letovišče ponuja tudi smučarske šole in posebna otroška območja, tako da imajo otroci varno in zabavno izkušnjo na smučišču.

Skupine prijateljev lahko doživijo živahno après-ski sceno, saj številne restavracije in klubi ponujajo živo glasbo, DJ nastope in živahno vzdušje. Avoriaz 1800 je znana po živahnem nočnem življenju, zato je priljubljena izbira za skupine, ki se želijo zabavati tako na smučišču kot zunaj njega.

Pari lahko uživajo v romantičnih trenutkih na zasneženih pobočjih, prijetnih večerih ob kaminu in intimnih večerjah v čudovitih gorskih restavracijah. Avoriaz 1800 ponuja romantično zimsko pravljico, kjer pari lahko ustvarijo nepozabne spomine.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Avoriaz 1800 poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne aktivnosti na prostem. Pozimi se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno v januarju in februarju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 km od Avoriaz 1800 boste našli različne priljubljene restavracije in bare. Nekatere opazne možnosti vključujejo Le Bistro, ki je znana po okusni francoski kuhinji in prijetni atmosferi, La Cabane, ki ponuja tradicionalne savojske jedi s čudovitim razgledom na gore, in Le Yak, trendovski bar, ki ponuja ustvarjalne koktajle in gosti dogodke z živo glasbo.

6. Letni dogodki:

Avoriaz 1800 gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto. Eden od vrhuncev je festival Rock the Pistes, ki traja en teden in ponuja žive nastope na smučiščih. Drug priljubljen dogodek je Morzine-Avoriaz Harley Days, kjer se ljubitelji motociklov zberejo za vikend voženj, razstav in zabave.

7. Priporočilo:

Avoriaz 1800 je obvezna destinacija za družine, pare in skupine prijateljev. S svojo osupljivo gorsko kuliso, raznoliko ponudbo aktivnosti in dostopom do obsežnega smučarskega območja Portes du Soleil ponuja nepozabno doživetje. Ne glede na to, ali iščete pustolovščino, sprostitev ali kakovosten čas z ljubljenimi, Avoriaz 1800 ima vse to. Rezervirajte svoj naslednji dopust z MountVacation in nam dovolite, da vam pomagamo ustvariti spomine, ki bodo trajali vse življenje.

Smučišče Avoriaz 1800

Splošne informacije

Min. višina: 1800 m
Max. višina: 2466 m

Povezave

Letališče: Geneve (Switzerland), 88 km
Železniška postaja: Thonon, 44 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 650 km
Najdaljša steza: 8 km
Steze za tek na smučeh: 45 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 141 km
Rdeča: 100 km
Črna: 25 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača