1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Alpe d'Huez je slikovito smučišče v francoskih Alpah, v departmaju Isère. Nahaja se na nadmorski višini 1.860 metrov (6.102 čevljev) na svoji osnovi in doseže do 3.330 metrov (10.926 čevljev) na najvišji točki. To smučišče ponuja dih jemajoč razgled na okoliške gore in doline.

2. Smučarske proge:

Alpe d'Huez se ponašajo z raznoliko ponudbo smučarskih prog, primerne za smučarje vseh stopenj. Začetniki se lahko zabavajo na nežnih progah in posebnih učnih območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo obsežno mrežo modrih in rdečih prog. Napredni smučarji bodo našli izzive na črnih progah in možnosti za smučanje izven urejenih prog. Skupno je na voljo približno 250 kilometrov (155 milj) smučarskih prog za raziskovanje. Poleg tega so Alpe d'Huez povezane z bližnjimi smučarskimi območji Auris-en-Oisans, Oz-en-Oisans, Vaujany in Villard-Reculas, tvorijo obsežno smučišče Alpe d'Huez Grand Domaine Ski. Smučarske vozovnice za to območje so znane kot "Alpe d'Huez Grand Domaine Ski Pass", ki omogoča dostop do več kot 250 prog v povezanih smučarskih območjih.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Alpe d'Huez poleti, je na voljo veliko dejavnosti in storitev, prilagojenih njihovim potrebam. Smučišče ponuja široko paleto objektov, primernih za otroke, vključno z avanturističnimi parki, mini golf igrišči in bazeni. Družine se lahko tudi odpravijo na pohodništvo in gorsko kolesarjenje po dobro vzdrževanih poteh ali se udeležijo vodenih sprehodov po naravi, da raziskujejo osupljive alpske pokrajine.

Skupine prijateljev, ki obiščejo Alpe d'Huez poleti, se lahko prepustijo adrenalinskim aktivnostim, kot so jadralno padalstvo, plezanje in kanjoning. Smučišče prav tako gosti različne glasbene festivale in koncerte na prostem, ki ustvarjajo živahno vzdušje za druženje s prijatelji. Poleg tega je v bližini Alpe d'Huez Golf Club, ki ponuja izzivov polno igrišče z osupljivim razgledom.

Parom, ki iščejo romantični oddih, bo Alpe d'Huez popolna destinacija. Lahko se sprehodijo po čudoviti vasi, obiščejo lokalni spa za sprostitev ali uživajo v romantični večerji v eni izmed prijetnih gorskih restavracij. Mirna okolica smučišča in osupljivi sončni zahodi ustvarjajo resnično romantično vzdušje.

Zima:

Med zimsko sezono se Alpe d'Huez spremenijo v zimsko pravljico in ponujajo obilo dejavnosti za vse vrste dopustnikov. Družine lahko svoje otroke vpišejo v smučarske šole, kjer izkušeni inštruktorji nudijo učenje prilagojeno različnim starostnim skupinam. Smučišče prav tako ponuja varstvo otrok, tako da se lahko starši brez skrbi prepustijo uživanju na smučišču.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno après-ski sceno, saj je na voljo veliko barov in klubov z živo glasbo in zabavo. Lahko tudi raziskujejo obsežno smučišče in uživajo v raznolikih progah ter izzivih smučanja izven urejenih prog.

Pari se lahko udobno namestijo pred kaminom v enem izmed čudovitih gorskih koč ali uživajo v romantični vožnji s konjsko vprego skozi zasnežene pokrajine. Intimne restavracije na smučišču nudijo popolno vzdušje za romantično večerjo pri svečah.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Alpe d'Huez poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in gorske poti dostopne. Pozimi se smučarska sezona običajno začne decembra in traja do aprila, pri čemer so najboljši pogoji za smučanje običajno med januarjem in marcem.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V 5-kilometrskem območju od podanega geokoda so nekatere od priljubljenih restavracij in barov blizu Alpe d'Huez:

- Le Passe Montagne: Prijetna restavracija, ki ponuja tradicionalno francosko kulinariko z modernim pridihom.

- La Folie Douce: Živahen après-ski prostor, znan po živahnem vzdušju, živi glasbi in okusni hrani.

- L'Altiport: Gorska restavracija z razgledom na panoramo in menijem z lokalnimi specialitetami.

- Le Signal: Sodoben bar in restavracija s teraso s pogledom na proge, ki ponuja raznovrstne jedi in pijače.

- Le Grenier: Čudovita restavracija, ki v rustikalnem okolju ponuja savojsko kulinariko.


6. Letni dogodki:

Alpe d'Huez gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto. Eden izmed opaznejših je Megavalanche, navdušujoča gorska dirka s kolesi, ki poteka julija. Udeleženci iz celega sveta se zberejo, da tekmujejo v tej razburljivi dirki, ki se spušča z vrha Pic Blanc do vasi Allemont.

7. Priporočilo:

Alpe d'Huez je destinacija, ki ponuja nekaj za vsakogar, zato je idealna izbira za družine, pare in skupine prijateljev. Družine bodo cenile raznoliko ponudbo objektov in dejavnosti, primernih za otroke, kar zagotavlja nepozabne in prijetne počitnice za vse. Pari se lahko prepustijo romantičnemu vzdušju in osupljivim razgledom, ustvarjajoč nepozabne trenutke skupaj. Skupine prijateljev bodo našle živahno après-ski

Smučišče Alpe d'Huez

Splošne informacije

Min. višina: 1450 m
Max. višina: 3330 m

Povezave

Letališče: Grenoble, 61 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 250 km
Najdaljša steza: 16 km
Steze za tek na smučeh: 97 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 57 km
Modra: 53 km
Rdeča: 74 km
Črna: 66 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača