St. Anton –St. Christoph-Stuberg – Ski Arlberg – Smučarske počitnice

Ob vznožju gora avstrijskega dela Tirola, na poti proti prelazu Arlberg leži čudovito smučarsko mesto St. Anton. Mesto je del velikega smučarskega središča Arlberg Ski Area in dostopa do več kot 240 posameznih prog. Središče je primerno za smučarje vseh kategorij, kar je eden izmed glavnih razlogov, zakaj so smučarske počitnice v St. Antonu tako priljubljene.

Ski Arlberg (del česar je tudi St. Anton) se ponaša s 85 smučarskimi progami, od česar jih je velika večina primerna za napredne smučarje, saj jim je na voljo 138 km rdečih prog. Začetnikom je na voljo 108 km, strokovnjakom pa 30 km skrajno težavnih prog. V središču je 40 žičnic, ki lahko peljejo 54.389 smučarjev na uro. Najvišja točka, do katere vas peljejo žičnice, je na višini več kot 2800 m. Ker je smučišče na višini 1500 m, je sneg praktično zagotovljen. Ob redkih priložnostih, ko narava ne pošlje snega v središče, ima St. Anton več kot 418 snežnih topov, ki bodo poskrbeli za belo odejo. Poleg tega pa se središče ponaša z najboljšo ponudbo smučanja izven urejenih prog v Avstriji.

Središče je mešanica modernih in starih stavb v ozki dolini, ki ji dela družbo v ozadju gora Valluga. Ponudba nastanitev v St. Antonu je pestra, na voljo je marsikaj, od koč do apartmajev. Če vam bolj ustreza hotel, jih ima St. Anton več kot dovolj, od takih z 1 ali 2* do 4*.

Apres ski scena je v tem središču izredno živahna, saj je na voljo ogromno barov, ki pričnejo obratovati ob 15h in so odprti do zgodnjih jutranjih ur. Splača se obiskati bare, kot so Heustadl, Senn Hutte in verjetno najbolj znano apres ski destinacijo v Evropi, Mooserwirt, saj boste tam našli najboljše zabave. Središče ponuja tudi pestro izbiro restavracij, ki imajo na meniju različne jedi, od pizze, testenin do vrhunskih jedi, tako da bodo zadovoljni različni okusi.

St. Anton ima pešcono, kjer je na voljo ogromno trgovin: antikvariati, zlatarna, butiki in seveda trgovine s športno opremo. Cene niso nizke, a govora je o ekskluzivnem središču. Priporočen je ogled lokalnih rokodelskih izdelkov, kot npr. rezljan les.

V St. Antonu se odvija ogromno dogodkov. Božični klasični koncert je dogodek, ki ga ne gre zamuditi. V središču sta 2 drsališči, na katerih skoraj vsak konec tedna potekajo hokejske tekme. Če ste ljubitelji adrenalina, je vaša postaja osvetljena sankaška proga nad predelom Nasserrein. Za bolj umirjene je možen najem romantičnih izletov s sanmi s konjsko vprego, s katero se zapeljete po zasneženih gozdnih poteh.
St. Anton ohranja svoj tirolski šarm in je idealna destinacija za vse. Središče ponuja čudovite možnosti smučanja izven urejenih prog in je zaradi tega med najboljšimi ponudniki v Evropi. Pravzaprav se v St. Antonu najde za vsakogar nekaj. Dogajanje Apres ski je, milo rečeno, živahno, zato, če ste ljubitelji zabav do zgodnjih jutranjih ur in vedno odidete zadnji iz lokala ter ste prvi na smučišču, je St Anton pravi kraj za vas.

Smučišče St. Anton

Splošne informacije

Min. višina: m
Max. višina: 2811 m

Povezave

Letališče: Innsburck, 99 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 276 km
Steze za tek na smučeh: 268 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 108 km
Rdeča: 138 km
Črna: 30 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača