1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Saalbach Hinterglemm je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja v avstrijskih Alpah. Nahaja se v deželi Salzburg in ponuja dih jemajoče razglede ter popolno kombinacijo naravne lepote in sodobnih ugodnosti. Smučišče se nahaja med dolino Glemm in dolino Saalbach, kar obiskovalcem omogoča čudovito alpsko kuliso. Najnižja nadmorska višina smučišča je 1.003 metrov, najvišja pa doseže do 2.096 metrov, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno sezono.

2. Smučišča in bližnja smučišča:

Saalbach Hinterglemm se ponaša z obsežno mrežo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo širok izbor dobro urejenih prog. Napredni smučarji bodo našli izzivalne proge in navdušujoče možnosti za smučanje izven urejenih prog. Skupaj je na voljo več kot 270 kilometrov prog, kar zagotavlja neskončno zabavo in navdušenje.

To smučišče je povezano tudi z bližnjimi smučišči Leogang in Fieberbrunn, tvorijo Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Z eno smučarsko vozovnico lahko obiskovalci dostopajo do vseh treh smučišč, kar zagotavlja obsežno igrišče za ljubitelje zimskih športov. Smučarska vozovnica, imenovana "Ski Alpin Card", pokriva skupno 408 kilometrov prog, kar ga uvršča med največja smučišča v Avstriji.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiskujejo Saalbach Hinterglemm poleti, je na voljo številne dejavnosti in storitve, prilagojene njihovim potrebam. Regija ponuja širok izbor družinam prijaznih pohodniških poti, kjer lahko otroci raziskujejo naravo in se učijo o lokalni flori in favni. Pustolovski parki in igrišča zagotavljajo dodatno zabavo za najmlajše.

Skupine prijateljev se lahko preizkusijo v aktivnostih, ki dvigujejo adrenalin, kot so gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo in canyoning. Kolesarski park v Saalbach Hinterglemm je znan po svojih navdušujočih spustih, ki privabljajo gorske kolesarje iz celega sveta. Živahna nočna scena v regiji zagotavlja, da se lahko skupine prijateljev zabavajo v živahnih večerih po aktivnem dnevu.

Pari, ki iščejo romantični oddih, bodo v Saalbach Hinterglemmu našli idilično destinacijo. Mirne alpske pokrajine ponujajo popolno kuliso za romantične sprehode in piknike. Spa in wellness objekti zagotavljajo sprostitev in pomlajevanje, kar omogoča parom, da se sprostijo in uživajo v kakovostnem času skupaj.

Zima:

Družine, ki obiskujejo Saalbach Hinterglemm v zimski sezoni, lahko izkoristijo odlične smučarske šole in posebna otroška območja. Smučišče ponuja raznolik izbor družinam prijaznih prog, kar zagotavlja, da se lahko vsi zabavajo ob občutku smučanja ali deskanja na snegu. Druge zimske dejavnosti za družine vključujejo sankanje, drsanje na ledu in vožnjo s konjsko vprego.

Skupine prijateljev lahko doživijo živahno après-ski sceno v Saalbach Hinterglemmu, kjer številne restavracije in bari ponujajo živahno zabavo in okusno kulinariko. Smučišče tudi gosti različne dogodke in zabave skozi celotno zimsko sezono, kar ustvarja praznično vzdušje za skupine, ki uživajo v tem.

Pari se lahko prepustijo romantičnim trenutkom na smučišču, z dih jemajočimi razgledi in prijetnimi planinskimi kočami, ki zagotavljajo popolno okolje za nepozabni zimski oddih. Romantične restavracije in prijetni bari na smučišču ponujajo intimne večerje in priložnosti za sprostitev.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za potovanje v Saalbach Hinterglemm poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne aktivnosti na prostem. Pozimi se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, pri čemer so najboljše snežne razmere običajno med januarjem in marcem.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V 5-kilometrskem območju od navedenega geokoda se nahajajo nekatere najboljše restavracije in bari v Saalbach Hinterglemmu, med njimi:

- Restavracija 1: [Kratek opis]
- Restavracija 2: [Kratek opis]
- Bar 1: [Kratek opis]
- Bar 2: [Kratek opis]

Te ustanove ponujajo raznolik izbor kulinaričnih dobrot in osvežilnih pijač, kar zagotavlja, da se lahko obiskovalci prepustijo nepozabnemu doživetju jedi in nočnega življenja.

6. Letni dogodki:

Saalbach Hinterglemm gosti več zanimivih dogodkov skozi celo leto, med njimi športna tekmovanja, koncerte in festivale. Nekateri od opaznejših dogodkov vključujejo:

- Dogodek 1: [Kratek opis]
- Dogodek 2: [Kratek opis]
- Dogodek 3: [Kratek opis]

Ti dogodki dodajo dodatno plast vzdušja in zabave k počitniškemu doživetju v Saalbach Hinterglemmu.

7. Priporočilo:

Saalbach Hinterglemm je destinacija, ki zadovolji raznolike potrebe družin, parov in skupin prijateljev. S svojimi čudovitimi alpskimi pokrajinami, obsežnimi smučišči

Smučišče Saalbach Hinterglemm

Splošne informacije

Min. višina: 1003 m
Max. višina: 2096 m

Povezave

Letališče: Salzburg, 90 km
Železniška postaja: Zell am See, 20 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 200 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 10 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 90 km
Rdeča: 95 km
Črna: 15 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača