Smučanje Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm se nahaja v Salzburgu, ki je druga najpopularnejša turistična destinacija v Avstriji takoj za Dunajem. Široka ponudba je tista, zaradi katere je smučarsko središče Saalbach Hinterglemm tako popularno pri turistih – velika izbira smučišč za vse stopnje in sposobnosti, zelo živahno družabno življenje in center vasi, prepreden s sprehajalnimi potkami.

Skupno 200 km smučarskih pist je razdeljenih na 31 za začetnike, 27 za nadaljevalce in 13 za profesionalce, tako da lahko izbirate med veliko strminami. V kompleksu je 52 smučarskih žičnic, ki lahko na uro prenesejo 84867 oseb. Če se zgodi, da snega ni od nikoder, ima središče 384 snežnih kanonov, ki poskrbijo, da dobite tisto, po kar ste prišli. Najvišja žičnica se pelje 2100 metrov visoko, skupno pa se žičnice dvignejo za približno 1000 metrov. Sezona se prične 3. decembra in konča 23. aprila.

O vasi

Nastanitev v Saalbach Hinterglemmu je zelo raznolika. Naj gre za apartma, kjer si kuhate sami, smučarsko kočo ali šik trendi hotel, tukaj najdete prav vse. Kar zadeva čas po smučanju, se tu gotovo ne boste dolgočasili. Zabavno ozračje se prične takoj, ko nehajo obratovati še zadnje sedežnice (pozno popoldne), v različnih gorskih restavracijah nad Saalbachom. Zabava se potem pomika navzdol do ledenih barov zunaj različnih hotelov.

Veliko število barov in nočnih lokalov na območju za pešce obratuje do jutranjih ur. Dva izmed najboljših lokalov za plesanje sta Ali Bar in Zum Turn. Najdete lahko tudi veliko število restavracij, od katerih jih veliko nudi odlične avstrijske jedi, kot rezance in cmoke. Peter's Restaurant slovi po svojih sočnih zrezkih, pripravljenih na vročih kamnih, Hotel Theresia pa ima eno izmed najboljših ponudb daleč naokoli, četudi hrana ni ravno poceni. Na območju za pešce lahko najdete veliko trgovin, kjer je možno kupiti karkoli od visoke mode do parfumov in zlatnine. Za piko na i je tu veliko kavarn in trgovinic s spominki.

Smučišče Saalbach Hinterglemm

Splošne informacije

Min. višina: 1003 m
Max. višina: 2096 m

Povezave

Letališče: Salzburg, 90 km
Železniška postaja: Zell am See, 20 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 200 km
Najdaljša steza: 7 km
Steze za tek na smučeh: 10 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 90 km
Rdeča: 95 km
Črna: 15 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača