1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Nassfeld je osupljiva počitniška destinacija, ki se nahaja v južnem delu Avstrije, blizu meje z Italijo. Nahaja se v prelepi regiji Koroške in ponuja dih jemajoče razglede na Karnijske Alpe. Smučišče se nahaja na minimalni nadmorski višini 600 metrov in doseže najvišjo nadmorsko višino 2.020 metrov, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Nassfeld se ponaša z raznoliko ponudbo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki se lahko zabavajo na nežnih in dobro urejenih progah, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo obsežno mrežo modrih in rdečih prog. Napredni smučarji bodo našli izziv na črnih progah in vznemirljive možnosti za smučanje izven urejenih prog. Skupaj je na voljo več kot 110 kilometrov prog za raziskovanje.

Nassfeld je tudi povezan z bližnjimi smučišči Tropolach in Tröpolach, kar tvori smučarsko središče Nassfeld-Pressegger See. Z eno smučarsko vozovnico lahko obiskovalci dostopajo do skupno 30 žičnic in uživajo v raznolikih progah po celotni regiji.

3. Doživetja poleti in pozimi:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Nassfeld poleti, je na voljo veliko aktivnosti in storitev. Regija ponuja široko paleto pohodniških poti, primerne za vse starosti in stopnje telesne pripravljenosti. Družine lahko raziskujejo čudovite alpske pokrajine, obiščejo kristalno čiste gorske jezera in uživajo v piknikih na slikovitih travnikih.

Skupine prijateljev bodo našle veliko adrenalinskih aktivnosti, kot so gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo in plezanje. Regija je znana po odličnih poteh za gorsko kolesarjenje, ki ponujajo vznemirljive spuste in dih jemajoče razglede. Pari se lahko prepustijo romantičnim sprehodom, uživajo v spa tretmajih in okušajo okusno lokalno kulinariko v očarljivih planinskih kočah.

Pozimi:

Nassfeld se pozimi spremeni v zimsko pravljico. Družine se lahko zabavajo s smučanjem in deskanjem na nežnih progah, otroci pa se lahko igrajo v posebnih snežnih parkih in smučarskih šolah. Skupine prijateljev se lahko preizkusijo na zahtevnejših progah in raziskujejo neurejene prostore. Pari se lahko prepustijo romantičnim vožnjam s konjsko vprego in uživajo v prijetnih večerih ob kaminu.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Nassfelda poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in pohodniške poti dostopne. Pozimi se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno v januarju in februarju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V 5 km oddaljenosti od Nassfelda se nahaja več priljubljenih restavracij in barov, ki ponujajo okusno kulinariko in živahno vzdušje. Nekateri izmed najbolj priporočenih možnosti vključujejo restavracijo Almstube, kjer strežejo tradicionalne avstrijske jedi s sodobnim pridihom, in bar Panorama, ki ponuja panoramski razgled na okoliške gore ob uživanju osvežilne pijače.

6. Letni dogodki:

Nassfeld gosti različne razburljive dogodke skozi vse leto. Eden izmed vrhuncev je Nassfeld Mountain Trophy, napeto športno tekmovanje, ki združuje smučanje, deskanje na snegu in tekmovanja v teku na smučeh. Poleg tega smučarsko središče organizira koncerte žive glasbe in tradicionalne festivale, ki prikazujejo bogato kulturno dediščino regije.

7. Priporočilo:

Toplo priporočamo družinam, parom in skupinam prijateljev, da vsaj enkrat v življenju obiščejo Nassfeld. S svojimi osupljivimi alpskimi pokrajinami, odličnimi smučarskimi progami in široko paleto aktivnosti za vse starosti, Nassfeld ponuja nepozabno doživetje. Ne glede na to, ali iščete avanturo, sprostitev ali kakovosten čas z ljubljenimi, ima Nassfeld nekaj za vsakogar. Zaupajte nam kot strokovnjakom za to počitniško destinacijo in rezervirajte svoj naslednji nepozaben dopust z MountVacation.

Smučišče Nassfeld

Splošne informacije

Min. višina: 610 m
Max. višina: 2020 m

Povezave

Letališče: Klagenfurt, 50 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 110 km
Steze za tek na smučeh: 91 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 30 km
Rdeča: 69 km
Črna: 11 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača