Katschberg - Rennweg – smučarske počitnice v Avstriji z več sonca in več snega. Smučarsko območje Katschberg-Aineck-Rennweg se nahaja v regiji Langau, ki je del Koroške. Kljub temu, da tukaj najdete pravo bogastvo smučarskih prog tako za smučarje kot deskarje, vam inclusive smučarska vozovnica omogoča vstop na Fanningberg in Brobeck Speiereck, kjer je sneg vedno zagotovljen.

Na smučarskem letovišču je skoraj vedno sončno, pobočja pa so praktično zmeraj pokrita z naravnim snegom. Če niso, lahko na območju Katschberg - Rennweg skoraj vsa smučišča dodatno zasnežijo s snežnimi topovi. Smučišča okoli 2000 m nadmorske višine (najvišje je na 2200 metrih) so načeloma vedno zasnežena z naravnim snegom, tista proti 1640 m (kjer je najnižja točka) pa občasno potrebujejo dodatno pomoč v obliki umetnega zasneževanja.

Na voljo je 30 smučarskih prog, ki skupaj merijo več kot 70 kilometrov. Najdaljša proga ima 6 km in višinsko razliko približno 550 metrov. Smučišča so primerna za vse vrste smučarjev: od začetnikov do profesionalcev. Skupno je na voljo 10 modrih, 50 rdečih in 10 črnih prog. Največjo izbiro bodo imeli srednje dobri smučarji, saj Katschberg nudi štirikrat več kilometrov srednje zahtevnih prog v primerjavi z modrimi in črnimi.

V Ainecku je bil zgrajen Fun-park za vse, ki imajo radi prosti slog. Tu lahko najdete različne objekte kot so half pipe, kickerji in raili.

Smučišče Katschberg

Splošne informacije

Min. višina: 1641 m
Max. višina: 2200 m

Povezave

Letališče: Klagenfurt, 100 km
Železniška postaja: Spittal, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 70 km
Najdaljša steza: 6 km
Steze za tek na smučeh: 30 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 10 km
Rdeča: 50 km
Črna: 10 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača