1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Flachau je očarljiva počitniška destinacija, ki se nahaja v samem srcu avstrijskih Alp. Nahaja se v regiji Salzburg in ponuja dih jemajoče razglede ter popolno mešanico naravne lepote in sodobnih ugodnosti. Smučišče se nahaja na nadmorski višini med 920 metri in 2.188 metri, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Flachau se ponaša z raznoliko ponudbo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo različne dobro urejene proge. Napredni smučarji bodo našli izzivalne proge in razburljive možnosti za smučanje izven urejenih prog. Skupaj ponuja Flachau približno 120 kilometrov prog, kar zagotavlja neskončno zabavo in vzburjenje.

Flachau je tudi del smučarskega omrežja Ski Amadé, enega največjih smučarskih območij v Evropi. Z enim smučarskim vozovnico lahko obiskovalci dostopajo do več kot 760 kilometrov prog v 5 regijah, vključno z znanimi letovišči, kot so Schladming, Wagrain in Altenmarkt-Zauchensee. Smučarska vozovnica, znana kot Ski Amadé vozovnica, ponuja neomejene možnosti za raziskovanje in avanturo.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine Flachau ponuja široko paleto dejavnosti in storitev. Okoliške gore nudijo popolno igrišče za pohodništvo, gorsko kolesarjenje in nordijsko hojo. Pustolovski park Flachauwinkl ponuja razburljive atrakcije, kot so visokogorske proge, zip line in velikanski gugalnik, kar zagotavlja nepozabno izkušnjo tako za otroke kot odrasle.

Skupine prijateljev lahko uživajo v adrenalinskih dejavnostih, kot so kanjoning, rafting in jadralno padalstvo. Kristalno čista jezera v regiji ponujajo možnosti za plavanje, supanje in sproščanje ob vodi. Flachau gosti tudi različne glasbene festivale in kulturne dogodke med poletnimi meseci, kar dodaja živahno vzdušje počitniški izkušnji.

Pari, ki iščejo romantični oddih, bodo v Flachauu našli zatočišče miru. Čudoviti krajinski razgledi, prijetne planinske koče in wellness objekti ponujajo popolno okolje za sprostitev in obnovitev. Pari se lahko razvajajo z wellness tretmaji, uživajo v romantičnih sprehodih ali preprosto uživajo v dih jemajočih razgledih s planinskega vrha.

Zima:

Flachau je raj za ljubitelje zimskih športov. Dobro vzdrževane proge so primerne za vse stopnje smučarjev in deskarjev na snegu. Smučarske šole in izkušeni inštruktorji so na voljo za začetnike, kar zagotavlja varno in prijetno učno izkušnjo. Letovišče ponuja tudi nočno smučanje, pohodništvo s krpljami in sankanje, kar dodaja vzdušje vzburjenja v zimskih nočeh.

Družine lahko izkoristijo odlične možnosti za varstvo otrok in otroške klube, kar staršem omogoča, da uživajo na smučišču, medtem ko vedo, da so njihovi malčki v varnih rokah. Flachau gosti tudi zabavne dogodke, kot so spusti s baklami in tekmovanja v gradnji snežaka, kar ustvarja nepozabne spomine za celo družino.

Skupine prijateljev lahko raziskujejo živahno après-ski sceno v Flachauu, z mnogimi bari in restavracijami, ki ponujajo živahno vzdušje in okusno lokalno kulinariko. Zaradi bližine drugih smučarskih območij znotraj omrežja Ski Amadé je mogoče neskončno raziskovanje in avantura.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Poleti so najboljši meseci za obisk Flachaua od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so aktivnosti na prostem v polnem zamahu. Toplih temperatur in daljših dnevnih ur ponujajo idealne pogoje za pohodništvo, kolesarjenje in uživanje v naravni lepoti regije.

V zimskem času je Flachau na vrhuncu od decembra do marca. V teh mesecih je smučišče prekrito s debelo odejo snega, kar zagotavlja odlične pogoje za smučanje. Pravljično vzdušje med božičnimi prazniki in živahna après-ski scena ga naredijo za priljubljeno izbiro za zimske počitnice.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V 5-kilometrskem območju od Flachaua je več priljubljenih restavracij in barov, ki zadovoljijo različne okuse in preference. Nekatere izmed zelo priporočenih možnosti vključujejo:

- Almstadl: Tradicionalna avstrijska restavracija, ki ponuja obilne lokalne jedi in prijetno vzdušje.
- Hinteraigengut: Očarljiva kmečka restavracija, ki streže okusno regionalno kulinariko iz svežih, lokalno pridelanih sestavin.
- Hofstadl: Živahen après-ski bar z živo glasbo, odličnimi pijačami in živahnim vzdušjem.
- Dampfkessel: Trendovski bar, znan po kreativnih koktajlih in sproščenem vzdušju.
- Fliegenpilz: Družinam prijazna restavracija, specializirana za pice in testenine, popolna za sproščen obrok z otroki.

6. Letni dogodki:

Flachau gosti več razburljivih dogodkov skozi celo leto, kar dodaja živahno vzdušje destinaciji. Nekateri od opaznejših dogodkov vključujejo smučarski svetovni pokal Flachau, kjer se svetovni razred športnikov pomeri v razburljivih

Smučišče Flachau

Splošne informacije

Min. višina: 827 m
Max. višina: 2000 m

Povezave

Letališče: Salzbourg, 73 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 111 km
Najdaljša steza: 6 km
Steze za tek na smučeh: 220 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 26 km
Rdeča: 74 km
Črna: 11 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača