Terme Bad Kleinkirchheim

1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Bad Kleinkirchheim je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja v južnem delu Avstrije, v zvezni deželi Koroška. Nahaja se v gorovju Nock, ponuja pa dih jemajoče razglede in mirno vzdušje. Smučišče ima minimalno nadmorsko višino 1.075 metrov in maksimalno nadmorsko višino 2.055 metrov, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Bad Kleinkirchheim se ponaša z raznolikimi smučišči, primernimi za smučarje vseh ravni. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih, do katerih je enostaven dostop iz vasi, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo široko paleto dobro urejenih prog. Napredni smučarji bodo našli izzivalne proge in možnosti za smučanje izven urejenih prog, da zadovoljijo svojo željo po adrenalinu. Skupno je na voljo približno 103 kilometrov prog za raziskovanje.

To smučišče je povezano tudi z bližnjimi smučišči St. Oswald in Falkert, kar omogoča še več možnosti za ljubitelje smučanja. Smučarska vozovnica, znana kot "Bad Kleinkirchheim-St. Oswald-Falkert" vozovnica, omogoča dostop do vseh treh smučišč, kar obiskovalcem omogoča, da v celoti doživijo raznolik teren in dih jemajoče razglede.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Bad Kleinkirchheim poleti, je na voljo veliko dejavnosti in storitev. Regija ponuja čudovite pohodniške poti, idealne za raziskovanje čudovitih alpskih pokrajin. Družine lahko uživajo tudi v gorskem kolesarjenju, jahanju konjev in golfu v slikovitem okolju. V bližini jezer se ponujajo možnosti za plavanje, jadranje in druge vodne športe.

Skupine prijateljev se lahko prepustijo adrenalinskim aktivnostim, kot so jadralno padalstvo, kanjoning in plezanje po skalah. Regija ponuja tudi wellness in spa objekte, ki omogočajo sprostitev in pomlajevanje po dnevu polnem avanture.

Pari, ki si želijo romantičnega oddiha, bodo v Bad Kleinkirchheimu našli idilično destinacijo. Mirno vzdušje, skupaj s čudovito naravno lepoto, ustvarja popolno okolje za romantične sprehode, piknike in večerje pri svečah. Termalni spa v regiji ponujajo parom priložnost za sprostitev in razvajanje.

Zima:

V zimski sezoni se Bad Kleinkirchheim spremeni v zimsko pravljico. Družine lahko uživajo v smučanju in deskanju na nežnih pobočjih, ki so primerna za začetnike in otroke. Smučarske šole v regiji nudijo odlično poučevanje za tiste, ki so novi v zimskih športih.

Skupine prijateljev se lahko preizkusijo na bolj zahtevnih progah in raziskujejo neurejene terene. Après-ski scena ponuja živahno vzdušje s prijetnimi planinskimi kočami in živahnimi bari.

Pari se lahko prepustijo romantičnim vožnjam s konjsko vprego skozi zasnežene pokrajine, nato pa uživajo v prijetnem večeru ob kaminu v eni izmed čarobnih planinskih koč.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Bad Kleinkirchheima poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne aktivnosti na prostem. V zimski sezoni se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno v januarju in februarju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od podanega geokoda je na voljo več priljubljenih restavracij in barov, ki bodo zadovoljili vaše kulinarične želje. Nekatere od zelo priporočenih možnosti vključujejo Restavracijo Dorfwirt, ki ponuja tradicionalno avstrijsko kuhinjo z modernim pridihom, in Almstube Einkehr, ki je znana po prijetnem vzdušju in okusnih regionalnih jedeh. Za živahno après-ski izkušnjo je priljubljena izbira Bar 66, ki ponuja osvežilne pijače in gosti dogodke z živo glasbo.

6. Letni dogodki:

Bad Kleinkirchheim gosti različne dogodke skozi celo leto, ki zadovoljijo različne interese. Eden od opaznejših dogodkov je svetovni pokal smučarskih tekem, ki poteka vsako leto v januarju. Ta napeta tekma privablja najboljše športnike iz celega sveta in gledalcem ponuja nepozabno izkušnjo.

7. Priporočilo:

Toplo priporočamo družinam, parom in skupinam prijateljev, da obiščejo Bad Kleinkirchheim vsaj enkrat v življenju. Ta očarljiva počitniška destinacija ponuja popolno mešanico naravne lepote, aktivnosti na prostem in možnosti za sprostitev. Ne glede na to, ali iščete avanturo na smučišču, kakovosten čas z ljubljenimi ali romantični pobeg, Bad Kleinkirchheim ima nekaj za vsakogar. Zaupajte nam kot strokovnjakom za to destinacijo in nam dovolite, da vam pomagamo ustvariti nepozabne spomine na vašem naslednjem dopustu.

Smučišče Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim

Splošne informacije

Min. višina: 1100 m
Max. višina: 2055 m

Povezave

Letališče: Klagenfurt, 50 km
Železniška postaja: Spittal&Villach, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 103 km
Najdaljša steza: 4 km
Steze za tek na smučeh: 40 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 18 km
Rdeča: 77 km
Črna: 8 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača