Smučanje Zermatt

Zermatt velja za eno izmed boljših švicarskih in svetovnih smučarskih središč. Je izredno slikovit kraj, ponuja izjemen razgled na Mattherhorn ter 28 drugih vrhov, ki obdajajo to gorsko vas. Je območje, kjer so avtomobili v celoti prepovedani. Z zagotovljenim snegom skozi celotno smučarsko sezono ter žičnico, ki se je v zgodovino vpisala kot druga na svetu glede na premagano višinsko razliko, ponuja Zermatt številne možnosti za zimske športe.

Ledenik na 1000 metrih nadmorske višine omogoča smučanje tudi v poletnem času. Ledenik je s smučarskimi napravami povezan s Cervinio in Valtournenchom v Italiji, brez potrebnega doplačila.

Do Zermatta se lahko pripeljete iz Briga z gondolsko žičnico ali pa parkirate avto na enem od parkirišč v dolini (v vasicah Visp ali Täsch) in se nato dalje odpeljete z avtobusom ali vlakom. V Zermattu je na stotine trgovin, restavracij, hotelov in drugih objektov za preživljanje prostega časa. Vasica je mirna, saj lahko vozijo po njej le majhna električna vozila ter kočije s konjskimi vpregami. Resnično je težko najti boljšo lokacijo od Zermatta.

38 gorskih restavracij, drsališče, 91 restavracij, pubi , bari, vas z igluji, tenis, zimske pohodniške poti, curling, vožnja po snežnem toboganu, heli- smučanje, sprehajališča, ledno plezanje, jadralno padalstvo.

Otroška smučišča; otroška vlečnica; otroški park; varstvo; otroški tekoči trak; najem: smuči, pancarjev, smučarskih palic, snowboardov, telemark smuči, smuči za turno smučanje; depot za smuči.

Območje prepovedano za avtomobile.

Smučišče Zermatt

Splošne informacije

Min. višina: 1620 m
Max. višina: 3899 m

Povezave

Letališče: Bern, 133 km
Železniška postaja: Zermatt, 0 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 313 km
Najdaljša steza: 21 km
Steze za tek na smučeh: 12 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 69 km
Rdeča: 188 km
Črna: 56 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača