Smučanje Davos Klosters

Davos – Klosters – Počitnice v pravem pomenu besede
Smučišče Davos v Švici pogosto imenujejo Klosters, znano pa je tudi kot smučarsko središče Davos Klosters. Davos in Klosters sta povezana s smučišči Jakobshorn in Parsenn, Madrisa, Rinerhorn in Pischa — pet smučišč okrog mesta Davos. Ko združimo vse kilometre, dobimo kar 300 km terena, zaradi česar je Davos Klosters največje smučarsko središče v Švici. Pravzaprav se žičnica v Parsennu dvigne do 2.750 m na Weissfluhjoch. Najnižje smučišče je na 1.124 m, najvišje pa na 2.844 m — proge so prilagojene vsem udeležencem. Začetniki lahko vadijo na več kot 20 progah, napredni smučarji 40, strokovnjaki pa lahko svoje veščine pilijo na 22 progah. Središče ima 26 žičnic, ki peljejo smučarje do prog na severni, južni in zahodni strani. Največja proga ponuja malce več kot 12 km in se spusti za več kot 1700 m! Poskrbljeno pa je tudi za snowboarderje. Na voljo so jim 3 parki s snežnimi kanali in fun parki. Tekači na smučeh imajo več kot 75 km prog. Sezona traja od poznega novembra do maja. Vsak teden se zvrstijo razni festivali in proslave.
NASTANITEV V DAVOSU:
V središču se najde nekaj za vsakogar: družine ali starejši, ki si želijo mirnih noči, lahko izberejo 3 ali 4* hotele. Mlajšim so na voljo bari, ki so v bližini nastanitev. Davos ima najboljše ponudbe za vse, ki ostanejo najmanj 7 dni ali več.

Aktivnosti: drsanje, 5 km sankaške proge, kampi freeride, hitrostno drsanje, golf hala, wellness, bazen, diskoteke, bari, restavracije, Apres ski, muzeji in galerije idr.
Otroška proga, vlečnica za otroke, otroški park, varstvo, otroški tekoči trak. Najem: smuči, palice, čevlji, snowboard, touring smuči, telemark smuči, športne opreme, omarice za smuči. Šola smučanja. Najem sani.

Smučišče Davos Klosters

Splošne informacije

Min. višina: 1124 m
Max. višina: 2844 m

Povezave

Letališče: Zurich, 148 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 300 km
Najdaljša steza: 12 km
Steze za tek na smučeh: 75 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača